A WHO főigazgatója köszönetét fejezte ki Ferenc pápának

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2020. augusztus 23. vasárnap

A pápa augusztus 19-én közzétett tweetjére reagált Tedrosz Adhanom, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Ferenc pápa augusztus 19-én, szerdán az általános kihallgatás után közzétett tweetjében a következőket hangsúlyozta:

"A világjárványra kettős választ kell adnunk: meg kell találnunk a gyógymódot egy apró kis vírusra, mely térdre kényszerítette az egész világot, és meg kell gyógyítanunk egy nagyobb vírust is: a társadalmi igazságtalanságot."

Az Egészségügyi Világszervezet etióp származású főigazgatója a Twitteren reagált a pápa üzenetére: „Teljesen egyetértek Őszentségével”. „A Covid-19 járvány megmutatja, hogy az egészséget mindenki számára emberi joggá kell tennünk, és nem szabad, hogy kevesek privilégiuma legyen. Ez azt is lehetővé teszi, hogy egy jobb, biztonságosabb és tisztességesebb világot építsünk – együtt!”

Az Egészségügyi Világszervezet az ENSZ-család egyik legfontosabb szakosított szerve, célja az egészségügy minőségének globális szintű javítása, valamint az elérhető legmagasabb szintű egészség biztosítása minden ember számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír