Változás-bejelentő - avagy búcsú a Zarándok honlaptól

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2010. augusztus 23. hétfő
Mint ahogy ezt már többeknek elmondtam, megírtam, szeptember 1-től más veszi át a Zarándok Kiadót és a honlapot is.

Hálás vagyok Istennek az elmúlt évekért, örömmel végeztem ezt a munkát, sok jó embert ismertem meg közben, tágult a látóköröm – és még hosszan tudnám sorolni. Akkor miért hagyom abba?


Ez így rossz kérdés, mert gondolom ezután is feljárok a honlapra is – ha nem is napi hírszerkesztőként -, és ha az új szerkesztő igényli, szívesen megteszek ezt-azt a Zarándok érdekében. (De ennek eldöntése nem az én dolgom…) Aztán meg az életem se fordul gyökeresen más irányba, nem leszek ezután markológép-kezelő vagy állategészségőr (bár ez utóbbiról papírom van, de csak papíron…)
Viszont az elmúlt időszakban egyre erősödött bennem az az érzés, hogy Isten döntés elé állít, milyen irányba haladjon tovább az életem. Ha a Zarándok Kiadót csinálom tovább, akkor sokkal inkább üzletemberré kell válnom, hogy ezt komolyan és jól csinálhassam. Vagy pedig fel kell vállalnom teljes szívvel a missziós munkát (Szeretet földje), elfogadva az ezzel járó esetleges nehézségeket is.
Elismerem, hónapokig vívódtam, nem volt könnyű elfogadni nekem se, a családomnak se (már csak anyagi okokból sem) a lemondást a Kiadóról, de úgy érzem, nagyobb szükség van a missziós munka kibontakoztatására, a gyógyító összejövetelek, előadások, evangelizációk tartására, közösségek szervezésére – egyszóval Isten Örömhírének terjesztésére. (Ehhez kapcsolódik az alkotó munka is, amit talán így majd jobban és jobb minőségben folytathatok.) Így aztán végül ez utóbbi mellett döntöttem, s ehhez tartozik a búcsú is a „Zarándok”-tól.
Nagyon remélem viszont, hogy jó kezekben hagyom a Kiadót és a honlapot is! És ez részben a ti kezetek is, hiszen a ti imátok, munkátok, beküldött híreitek, jelenlétetek nélkül – ez utóbbi különösen igaz a fórumra rendszeresen látogató és beszélgető, imádkozó társainkra - ez a honlap se maradhatott volna fenn és nem fejlődhetett volna idáig!
Szívesen dolgoztam a honlappal, célom valóban az volt, hogy „széles látókörű keresztény honlap”-ot hozzunk létre. Ez sok mindent jelent. Egyrészt közéleti honlap vagyunk, de nem politikai honlap! Ez azt jelenti, hogy igyekeztünk közzétenni olyan írásokat, anyagokat, amelyek fontosak lehetnek minden ember számára: környezetvédelem, kultúra, hitélet, egészségügy, művészetek, stb. Ugyanakkor nagyon fájdalmas tapasztalatok vezettek oda minket, hogy minden közvetlen, pártpolitikai témát kerüljünk, mert ezek közlése több szakadást is okozott a honlap látogatói között, s részben ennek is köszönhető a ZH-találkozók megtorpanása, amit a mai napig sajnálok.
Azt szerettem volna, ha a Honlap tükröz valamit a Teremtés sokszínűségéből, változatosságából, de a veszélyekről és kihívásokról sem hallgat. Arra vágytam, hogy a hírek olvastán az emberekben kialakuljon egy egészséges reagáló-készség, imában, szeretetben, hazánkért és egyházunkért.
A Honlap látogatottsága az indulás óta eltelt közel hat év alatt folyamatosan emelkedett (nyaranként némi visszaeséssel, napi csúcs 1905 látogató volt, a havi ez év júniusában elér napi 1219 látogató – de például jűliusban több oldalt nyitottak meg és több gigát mozgattak meg, a találatok száma pedig volt már 81 ezer fölött is…)
Azt gondolom, hogy én továbbra is a Zarándok olvasója maradok (egy még érdekesebb, sokszínűbb honlapé). Azt is remélem, hogy szerzője is maradok a Kiadónak és a Honlapnak, pláne, ha tudok valami olvasásra, nézésre, meghallgatásra, kiadásra érdemeset produkálnom. Lesznek dolgok, amiket biztos folytatok: ilyen például az Eheti rovatba írt heti írás (ha itt nem, akkor a Szeretet földje honlapján), szeretném folytatni és befejezni a Márk evangéliumát (Márkot olvasva), és bízom benne, hogy a Galériák is gyarapodni fognak még alkotásokkal…
Néhány apró, de fontos megjegyzés: az e-mail címem szeptember 1-től megváltozik! Aki tehát a honlapra küld infót, nyugodtan használja az eddigi levélcímet, aki pedig személyesen nekem szeretne írni, kérem, hogy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímet használja.
A missziós munkához készítettünk egy kis honlapot: www.szeretetfoldje.hu – ez természetesen nem konkurenciája a zarándok honlapnak, csak a szorosabban a Szeretet földjéhez kapcsolódó hírek, információk, alkotók, stb. vannak, lesznek rajta. (Azért szívesen hívok mindenkit ide is egy kis ismerkedésre.) A telefonszámom változatlan marad (06-30/33-88-245), így a Zarándok Irodát majd az új, a honlapra is felkerülő számon lehet keresni. Örömmel veszem és várom ezeken az elérhetőségeken azok jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni be a Szeretet földje munkájába!
Imával és szeretettel: Sipos Gyula (Sípos (S) Gyula, www.szeretetfoldje.hu)