A tisztítótűzben szenvedő lelkek megsegítésére

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2020. november 03. kedd

Gondoljunk bele: jelenleg több, mint hétmilliárd ember él a földön, és számuk egyre nő. Döntő többségük bizonyosan nem olyan tiszta jellemű és szentéletű, hogy rögtön a mennybe juthasson Isten kegyelméből. Isten irgalmában bízva remélhetjük, hogy ezek jó része nem kárhozik el, de meg kell tisztulniuk bűnt bűneiktől és bűnt generáló jellemvonásaiktól. Amíg fel nem jutnak a mennyek országába szenvednek, a lelki kötődéseik az élőkkel pedig kihatnak a mi életünkre is. Segíteni lehet azonban nekik, s így az élőknek is! A Szeretetláng lelki naplóban különös kijelentést olvashatunk a Szűzanyától:

Hogyha bármikor Szeretetlángomra hivatkozva elimádkoztok tiszteletemre három Üdvözlégyet, minden alkalommal egy lélek szabadul ki a tisztítóhelyről. - A halottak hónapjában (novemberben) pedig egy-egy Üdvözlégy elimádkozása által tíz lélek szabadul ki a tisztítóhelyről. - A szenvedő lelkeknek is érezniök kell anyai Szívem Szeretetlángjának kegyelmi hatását.

Hogyan értsük ezeket a szavakat?

A Szűzanya jelen van a megdicsőült egyházban a mennyben, segíti a vándorló egyházat (minket), de kegyelmeivel segíti a tisztulásra szoruló szenvedő egyházat is. Mindazt, amit Istentől kapott, mindazt, amit szívében hordoz - "Szívem Szeretetlángja Jézus Krisztus" -, együttérző szeretettel nyújtja a tisztítótűzben szenvedőknek. Világosságot gyújt szívükben, hogy meglássák hibáikat és megbánják azokat, vigasztaló szeretetével enyhíti kínjaikat, megértő szeretetével bátorítja őket az előrehaladásban, anyai szeretetével melléjük áll magányukban, és Jézus Krisztus megváltó kegyelmét nyújtja feléjük, reményt és bátorságot öntve beléjük...

Minderről bővebben lesz szó a szokásos negyedévi Szeretetláng lelki napunkon 2020. november 28. szombaton 10-16 óráig a törökbálinti Szeretetláng kápolna és közösségi házban (Törökbálint, Dózsa Gy. u. 46.).
Program:
10.00: Imaóra
11.00: Sipos Gyula: mennyország, pokol, tisztítótűz a lelki napló alapján
12.00: Szentmise, utána közös közbenjáró ima a jelenlévőkért - Baladincz József atya
Ebédszünet
14.00: Imaóra és egyéni közbenjáró ima a jelenlévők személyes szándékaira
A program ingyenes,
mindenkit szeretettel várunk!
A helyszín megközelíthető az M1, M0 és M7 autópályákon keresztül, valamint Budapestről a négyes metró kelenfödi végállomásáról induló 172-es, 173-as vagy 272-es kék busszal (leszállni a Harangláb megállónál kell, a Baross utca - Szent István utca kereszteződésénél, majd a Szent István utcából nyíló Patak utcán lesétálni a kápolnáig - gyalog kb. 3 perc).