Hűség és szeretet mindenek felett

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2022. november 14. hétfő

Tragikus szerelmi történetnek aposztrofálta egy Missouri-állambeli település tűzoltóparancsnoka az esetet, ahogy egy 84 éves férfi és vele egyidős felesége elhunyt egy lakástűzben. A férfi meg tudott volna menekülni, de nem hagyta ott a feleségét...

Miután a New Melle-ben található házban felcsaptak a lángok, Kenneth Zerr hívta a tűzoltókat. Felesége, Phyllis kerekesszéket használt, és a földre esett a fürdőszobában; a férj rohant, hogy kimentse őt. Mivel nem tudta felemelni és kivinni a párját, törölközőkkel tömítette el az ajtó alatti részt, hogy ne tudjon a füst beáramlani a fürdőbe. Eközben a diszpécser telefonon győzködte a férfit, hogy hagyja el a házat, de ő semmiképp sem akarta magára hagyni házastársát.

Zerrék fia így számolt be erről a sajtónak: "A diszpécser azt mondta apámnak, jöjjön ki a házból, de apám azt mondta: »Nem hagyom el a feleségemet«, és vele maradt. Egészen a végéig."

A tűz bedöntötte az ajtót, a pár füstmérgezésben életét vesztette.

Kenneth és Phyllis Zerr szeptemberben ünnepelték 63. házassági évfordulójukat. Három gyermekük, hat unokájuk és egy tucat dédunokájuk volt.

(24.hu)