Egy kisfiú szép példája

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2020. január 09. csütörtök

Mace Massingill egy 12 éves texasi fiú, aki hétéves kora óta gyűjt ételt rászorulóknak. Amikor elvitte az összegyűjtött ételt a 2019-es hálaadás után a Central Texas Food Banknak, akkor megtörtént az, amire talán ő sem számított: átlépte az egymillió adag összegyűjtött ételes határt...

Az egész akkor kezdődött, amikor öt évvel ezelőtt Mace szülei olyan hálaadási vacsorát tartottak, ahol a vendégeket arra biztatták, hogy hozzanak ételadományokat is, és a vacsora után vigyék el az ételeket egy közeli élelmiszerbankba. Az összegyűjtött ételeket Mace vitte el a szüleivel. „Azt mondta az élelmiszerbankban az önkéntes, hogy 'Nélküled 147 ember nem jutna ennivalóhoz'". Ez a mondat bevésődött a hétéves agyába, felfogta, hogy vannak olyan emberek, akiknek nincs otthon semmi ételük. Akkor mondta, hogy ő is tud ez ellen tenni valamit” – mondta a fiú anyukája, amikor leadták a 2019-es ételadagot.
Mace több célt tűzött ki maga elé. Először ezer adag ételt akart összegyűjteni egy év alatt. Több mint ötezer jött össze. A következő évben tízezer volt a cél, de több mint harmincezer lett a vége. Ezután jött egy nagy ugrás és a kétszázezres cél. Ez is megvolt, így 2019-re elért oda, hogy összesen 1 132 424 adag étel jutott el az élelmiszerbankba neki köszönhetően.

(index.hu)