“Szent István országáért” - Imanapok Hazánkért

Kategória: Szent István országáért Megjelent: 2014. december 06. szombat

Ebben az "Imanapok Hazánkért" levélben írunk a "Szent István országáért" imanapokról, a január 18-i Imanapról és az előtte való szombaton tartandó lelki napról is, amelynek témája "Isten válaszai nemzetünk problémáira". Kérlek benneteket, hogy olvassátok el, és ha egyet értetek vele, terjesszétek és segítsetek, hogy egész hazánk és nemzetünk lángolhasson az Istenhez forduló imáktól!

“Kerestem köztük olyan embert, aki falat építene, és odaállna a résbe elém az országért..” (Ez.22, 30)

Kedves Testvérek!

Mi hiszünk a keresztény megújulásban és azt szeretnénk szolgálni minden erőnkkel. Ezért tartottunk szinte minden hétvégén valahol az országban missziós alkalmat, ezért imádkozunk közösségeinkben és ezért szerveztük tíz éven keresztül a Nemzeti Imanapot is, mert hisszük, hogy van remény, van kiút, van megújulás hazánknak és nemzetünknek!
2014-ben sok erőfeszítést tettünk, hogy terjesszük a hazánkért, mint Szent István országáért való ima fontosságát. Elkezdtük a “Szent István országáért” lelki napok szervezését is, amit szeretnénk országszerte mind több helyen megtartani. (Milyen szép volt, amikor Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Gyálon lehettünk a Szent Istvánnak szentelt templomban!)
Az elmúlt években megtapasztalhattuk Isten kegyelmét. A missziós összejöveteleken gyógyulások, imameghallgatások, megtérések történtek. Többen egyre buzgóbban szolgálnak és segítik hazánk és nemzetünk megújulását. Hisszük, hogy Istennek vannak válaszai hazánk és nemzetünk problémáira! Nekünk az a dolgunk, hogy ezeket kiimádkozzuk és megvalósítsuk, amennyire erőnkből telik... Hiszen problémák vannak bőven: kiürülő és elfogyó országban élünk ahol még mindig gyilkolják a magzatokat és sokan máshol keresik a boldogulásukat. Az ökológiai válság sem kerül el bennünket és a világ háborús övezetei is egyre közelebb kerülnek határainkhoz, miközben sokszor itthon is hiányzik a szándék és a tett a békére és kiengesztelődésre. Szükségünk van az erkölcsi megújulásra és arra, hogy felül kerekedjünk a politikai, gazdasági és kulturális válságon, ami nemzetünket is sújtja.
Mi azonban nem adhatjuk fel a reményt! Imádkozzunk együtt hazánk megújulásáért! Szervezzük meg, hogy Magyarország minden községében, városában, minden egyházközségben és egyházmegyében felszálljon a közös imádság, mint jóillatú áldozat Isten elé!
Az elmúlt tíz évben több, mint húszezer példányban terjesztettük a Nemzeti Imanapra kiadott Imádságok hazánkért és az Imádságok hazánkért 2 imafüzetet és a hasonló elmélkedő füzetet is. (A ingyenes 2. füzetből van még, amit szívesen kérésre szívesen küldünk, illetve a két füzetből készítettünk egy közös kiadványt is, ami kedvezményes áron 300 Ft-ért kérhető.) Kérlek benneteket, szólítsátok meg testvéreiteket, közösségeiteket, elöljáróitokat.

Szervezzük meg, hogy 2015. január 18-án, vasárnap az egész országban mindenhol imádkozzunk hazánkért és nemzetünkért! Az egész Kárpát-medencében lobbanjon fel az ima, a kiengesztelődés, a hazaszeretet tüze, és az isteni kegyelem hatalmas áradata mossa át életünket!

Imanap hazánkért az egész országban 2015. január 18. vasárnap, Árpádházi Szent Margit ünnepén!
Mit tehetünk január 18-án hazánk megújulásáért?
- A január 18-i vasárnapi szentmisét felajánlhatjuk hazánkért (bárcsak minden templomban megtörténne, milyen csodálatos erő lenne ebben!).
- Terjeszthetjük az imafüzetet, ezzel is segítve a hazánkért való imát.
- Szervezhetünk imaalkalmat közösségünkben, egyházközségünkben.

A január 18-i "Imanap Hazánkért" megelőző lelki nap lesz január 10-én, szombaton 10 órától Törökbálinton a római katolikus templomban.
Téma: Isten válaszai nemzetünk problémáira
Program:
10.00: Imaóra hazánkért
11.00: Előadások
12.30: Ebédszünet
13.30: Gyógyító és szabadító mise hazánkért és nemzetünkért  és a jelenlévőkért
14.30: imaóra hazánkért  és a jelenlévőkért
A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Szervezhetünk egész évben egyéb programokat is, amelyek elősegítik a megújulást (szívesen elmegyünk előadást, gyógyító összejövetelt, lelki napot, stb. tartani, írjatok, telefonáljatok!)
Támogathatjuk a “Szent István országáért” Imanapokat egyéb szervező munkával és adománnyal is.
Támogatni lehet minket a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványon keresztül is (számlaszám: 10700268-04975106-51100005).

Postacímünk: 2045 Törökbálint, Templom u. 13.
Telefon: 06-30/33-88-245 (Sipos Gyula)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.szeretetfoldje.hu
Jótevőinkért minden nap imádkozunk!

Imával és szeretettel: Sipos Gyula