Imanap hazánkért levél, 2019

Kategória: Szent István országáért Megjelent: 2019. január 04. péntek

Imanap hazánkért 2019. január 18. - Árpád-házi Szent Margit ünnepén
Kedves Testvérek!
15 évvel ezelőtt, 2004-ben szerveztük az első Nemzeti Imanapot nagy közbenjáró példaképünk, Árpád-házi Szent Margit ünnepére. Hiszem, hogy imádságaink nem voltak haszontalanok, de azt is látom, hogy ma is nagy szükség van erre, hogy Isten kegyelmei hatékonyan munkálkodhassanak hazánk életében. Vannak pozitív folyamatok - például csökken az államadósság és nő a foglalkoztatás - ugyanakkor olyan negatív folyamatok is megerősödnek hazánkban, amelyek Isten kegyelme nélkül megállíthatatlanok. Néhány példa:

- Bár hazánk gazdasági helyzete javult, a szegények és gazdagok közötti távolság nőtt, miközben csökkent a társadalmi mobilitás (nehezebb a szegénységből kitörni, megfelelő oktatási intézménybe eljutni, stb.)
- Tovább csökken hazánk népessége, amit csak súlyosbít az elmúlt évek kivándorlási hulláma. Kevesebb a házasságkötés, több az együttélés és a válás. Az adójóváírást előtérbe helyező családtámogatási rendszer miatt a szegényebb - de gyereket könnyebben vállaló -, rétegek családi támogatása csökkent, az abortusz még mindig szabadon végezhető.
- A hazánkban megszokott egészségügyi és szociális ellátórendszer rogyadozik és egyre kevésbé képes ellátni feladatát. A strukturális problémák rendszerszintű megoldására eddig kísérlet sem történt, miközben a helyzet az elvándorlás és az eszöközök amortizációja miatt csak súlyosbodik.
- A túlcenrtralizáltság következtében nő az elégedetlenség az oktatási intézményekben, a kulturális és tudományos élet területein.
- A megosztottság és a szembenállás növekedése egyre több indulatot, haragot, gyűlöletet kelt. Nagy szükség van arra, hogy legalább mi, keresztények békesség-szerzőként, kiengesztelőként és megértőként álljunk a felek mellé, illetve közéjük.
- A népváűndorlás hatásai egész Európát elérték, amit kezelni kell. Ugyanakkor a hazánkban kialakított túlzott fenyegetettség-érzés azt is megakadályozza, hogy akik legálisan bejöhettek, megfelelő segítséget kapjanak.
Nem folytatom, hiszen ennyi is elég, hogy érezzük, milyen nagy szükség van a Krisztus-hívő emberek imáira és tetteire! Ezért arra kérlek, kérünk benneteket, január 18-án egyénileg és közösségben imádkozzatok hazánkért! A közös imának óriási ereje van! háborúkat állít meg, családokat tart össze, gyermekáldást hoz, sőt még a megátalkodott szíveket is képes megnyitni!
Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!
Imával és szeretettel: Sipos Gyula
2019. január 3.