Jó hírek, rossz hírek

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2013. február 24. vasárnap

Nagyböjti nap az érdi cigány misszióban, a Cigányélet című könyv megjelenése, missziós alkalmak, támogatás, egyebek. Kezdjük a jó hírekkel:

- Érden Tarnóczi Marikáék tovább folytatják a "Jerikózást", azaz hétfőnként Teréz anya nővéreivel együtt körül sétálják az ófalui részt, ahol a cigány családok élnek és közben imádkoznak az egész területért. Talán ennek eredménye az is, hogy március közepén egy nagyböjti napot tudunk tartani az ófalui templomban, ahová (az ígéretek szerint) eljönnek a családok is, kiengesztelődésre, gyóbbi, szentmisén részt venni, stb.

- Jó hír az is, hogy a Cigányélet című könyvhöz nagyon jó szerzőket sikerült megnyerni. Van köztük cigány zenész (és volt építési vállalkozó), képzőművész és börtönlátogató - és persze a mi élményeink se maradnak ki. Reményeink szerint összegyűlik a pénz is a kiadásra és akkor márciusban nyomdába küldhetjük a kiadványt. (Továbbra is várjuk a támogatók jelentkezését, nevüket feltüntetjük a könyvben és tisztelet példányokat is kapnak! Jelentkezni lehet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen - sipos)

- Jó hír az is, hogy továbbra is szervezzük a gyógyító összejöveteleket és missziós alkalmakat - hamarosan felteszem a márciusi és áprilisi alkalmakat - egy budapesti iskolában előadást tarthatok 8. osztályos gyerekeknek a függőségekről és a korai nemi kapcsolatok veszélyeiről, stb. (Továbbra is várjuk a bátor szervezőket a régi és új helyszíneken!)

- Ehhez kapcsoölódó rossz hír viszont, hogy a kunszentmártoni lelkigyakorlat elmarad - jelezték, hogy kevés a jelentkező, így nem lesz megtartva. Vagy az időpont volt a rossz, vagy a téma, vagy az előadók (azaz mi) - valami miatt most nem jött össze a dolog. Sajnálom, mert mindig örömmel megyünk oda és a téma is fontos és aktuális volt (a családokról).

- Jó hír, hogy májusban a Szeretet földje alkotóközösség közös kiállítást tarthat a törökbálinti művelődési házban - remélem eljöttök megézni! :-))

- És nem annyira jó hír, hogy csökken a könyvforgalom, a missziós alkalmakkor is kevesebb adomány gyűlik össze - ez megnehezíi a működésünket. (Az 1%-os felajánlásból is kevesebb gyűlt össze - ez úton is kérlek benneteket, segítsetek, hogy minél többen ajánlják fel adójuk egy százalékát az alapítványunk számára (http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/tamogatas-1) De minden támogatást hálás szívvel fogadunk, jótevőinkért minden nap imádkozunk!

Munkánkat szeretetetekbe ajánlva, imával és szeretettel: Sipos Gyula