A pápai helikopter-leszállópályát a római gyermekkórház rendelkezésére bocsátják

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. július 19. vasárnap

A kritikus egészségi állapotban levő gyermekeket szállító mentőhelikopterek mostantól a vatikáni leszállópályán is landolhatnak, hogy meggyorsítsák a gyerekek eljutását a Gyermek Jézusról nevezett Vatikán közeli gyermekkórházba – tudósít a Vatikáni Rádió.

A Vatikáni Kertekben fekvő leszállópálya egészségügyi célokra való használata annak az egyezménynek az eredménye, amely Vatikán Városállam Kormányzósága és a Szentszék gyermekkórháza között született.

A kormányzóság jogot ad a Gyermek Jézusról nevezett kórháznak a le- és felszállásra éjjel-nappal Vatikán Városállam területén belül a mentőhelikopterek és helikopterek számára, amelyek a kórházból jönnek, illetve oda tartanak súlyos gyermekorvosi vészhelyzetek esetén, valamint szervátültetések céljából. Ferenc pápa a hírről értesülve örömének adott hangot, és támogatásáról biztosította az egyezményt, amely nagy segítséget jelent a gyermekeknek – olvasható a megállapodásról kiadott közleményben.
A kórház elnöke háláját fejezte ki elsősorban a gyerekek nevében, akik vészhelyzetben érkeznek Olaszország minden részéről a kórházba. A szeretet fontos gesztusa ez, amely az egészség alapvető szükségleteit szolgálja. A fizikai közelség a Vatikán és a Gianicolo dombon található kórház között lehetővé teszi a szállítás idejének jelentős csökkentését, sok esetben a gyermekek életének megmentését.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír