A kormány együttműködésre kérte fel a karitatív szervezeteket a migránsok megsegítésének érdekében

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. július 12. vasárnap

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezeteket. A Karitatív Tanács tagjai ezúttal a Magyarországra érkező migránsok humanitárius megsegítése érdekében fognak össze – tájékoztat az MTI.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága július 10-én, pénteken értesítette az MTI-t.

A Karitatív Tanács tagja a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Az államtitkárság kiemelte: a szervezetek eddig is jelen voltak a „népvándorlás” által érintett, gócpontoknak nevezhető településeken, de ugyanúgy, mint korábban a dunai árvíz vagy az ukrajnai segélyszállítmány esetében, most is szükség van az összehangolt és szervezett közös munkára.

Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a jövő héten egyeztetést kezd a feladat által érintett szervekkel, így a Belügyminisztériummal, a rendőrséggel, a MÁV-val, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal – áll a közleményben.

Fotó: mindennapi.hu

Magyar Kurír