Élet Menete Budapesten

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 12. vasárnap

A holokauszt áldozataira emlékező Élet menete nevű esemény április 12-én, vasárnap délután fél négykor indul a Dohány utcai zsinagóga elől.

A résztvevőket Bandi László, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának tagja és Vattamány Zsolt 7. kerületi polgármester köszönti. A menet a zsinagógától a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Dózsa György út útvonalon keresztül az Ötvenhatosok terére érkezik, ahol Sváby András köszöntője után megemlékeznek a februárban elhunyt Schweitzer József főrabbiról, írja az MTI.

Beszédet mond majd Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke és Verő Tamás rabbi, Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke pedig videóüzenetben fogja elmondani gondolatait.

A 13. alkalommal megrendezett Élet menete jóval több, mint egy hagyományos megemlékezés, olvasható az esemény Facebook-odalán. Mint a szervezők írják, "fontosnak érezzük, hogy mindenki hiteles képet kapjon a vészkorszak pusztításáról, s megismerve a tényeket az antiszemita és rasszista érzelmeket kirekessze a szívéből."

(index.hu)