Budapesten is akadályoztak már meg terrorakciót

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. február 16. hétfő

Magyarországot egyelőre csak tranzitországnak tekintik a terroristák, de Budapesten is terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást. A merényletre készülők leleplezésében nagy szerepe volt a Terrorelhárítási Központnak.

Az mno.hu lap szerint az Európai Unióban jelenleg kétezer-ötszáz olyan személyt tartanak számon a különböző titkosszolgálatok és rendvédelmi erők, akik potenciális elkövetői lehetnek egy terrorcselekménynek. Magyarországot jelenleg főként arra használják a potenciális terroristák, hogy Nyugatra jussanak, egy pakisztáni kiképzőtáborból Budapesten keresztül érkezett például Berlinbe az a férfi, akinél olyan adathordozókat találtak, amely tervezett terrorcselekmények részletes leírását tartalmazta.
A TEK tavaly több embert is letartóztatott, akik Magyarországon keresztül akartak terroristacsoportokhoz eljutni. Egy holland lányt tavaly ősszel azért vettek őrizetbe, mert az Iszlám Állam harcosa akart lenni, decemberben pedig két tizenéves fiút fogtak el és adtak át a hatóságoknak, mert szíriai terroristakiképző táborba készültek.
(index.hu)