Egy nap alatt 422 menekült érkezett

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. december 07. vasárnap

33 csoportban 422 határsértőt fogtak el Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén - olvasható a Police.hu-n.

A legnagyobb számú csoportra este 9-kor bukkantak Ásotthalom külterületén: 64 koszovói állampolgárt – köztük 26 gyermeket – szállítottak be a kirendeltségre, de azon a környéken délután is elfogtak 40 afgán és koszovói határsértőt, köztük 4 gyermeket. Mórahalom külterületén 52 főt - 14 gyermeket - fogtak el. A határsértők döntő többsége menekültkérelmet terjesztett elő.
A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület közleménye szerint az utóbbi hetekben naponta százával érkeznek főként Szíriából és Koszovóból menekültek a magyar határra, abban bízva, hogy otthonra lelhetnek Magyarországon vagy az unió más országaiban. Mint írják, a hatóságok minden erőfeszítése ellenére sem sikerül mindig fűtött helyen elhelyezni az érkezőket. A Menedék azt kérte, hogy akinek van fölösleges takarója, hálózsákja, juttassa el az egyesülethez (8., Vajdahunyad utca 13.)
(index.hu)

Újra csak leírom - egy túlterhelődött világban nem sokáig maradnak üres helyek. Ha hazánk kiürülő országgá válik, akkor majd betöltik azok - és rájuk nem lehet haragudni, olykor a legnagyobb nyomorból, életveszélyből menekülnek -, akiknek jó a mi földünk, jó a mi munkánk...  van miért imádkozni! - sipos