Teljes búcsú lehetősége

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. október 31. péntek

Az Egyház közösségi kegyelméből fakadóan ezekben a napokban teljes búcsút nyerhetünk szeretteink számára. Részletek:

„Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékáért. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor.

Akik halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell imádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző, vagy következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.”

 

November 01.  Mindenszentek Ünnepe 

 

Meghív arra, hogy felemeljem a tekintetemet, a szívemet és kicsit benézzek-belépjek a Mennyországba... Mindenszentek: mindazok az emberek, akik már megérkeztek, akik már a Teljességben élnek. Nem csak a nagy szentek, hanem a legkisebb testvéreink közül is már biztosan jó néhányan. Példaképeink Ők; örülhetünk Nekik, gyönyörködhetünk Bennük, de legfőképp megkérdezhetjük tőlük, hogy Ők hogyan csinálták..., és kérhetjük a segítségüket, közbenjárásukat a Cél felé vezető úton.

 

November 02.  Halottak napja

 

Jó, hogy a Mennyország fényéből szemlélhetjük örök életünknek ezt a földi szakaszát... Ezen a napon imádkozzunk mindazokért, akik ezt a földi szakaszt már befejezték, de még nem érkeztek meg a Szentháromság Teljességébe. Jó, hogy velük is közösségben lehetünk, hogy tudjuk, hogy számítanak a segítségünkre, hogy tehetünk Értük. Ennek egyik formája, hogy Krisztus áldozatát, ami a szentmisében jelenik meg, felajánljuk az Atyának eltávozott szeretteinkért.