Készítsétek az Úr útját - felekezetközi konferencia

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. október 22. hétfő
"...Az id?k végén Isten szívének szándéka diadalra fog jutni! Ennek reményét hordozza a mára egyre növekv? messiási zsidó mozgalom. Hogyan vezet egységre, kiengesztel?désre bennünket a Szentlélek? Hogyan gyógyítja a történelmi szakadások sebeit? Hallgassuk együtt a Isten Szavát és a téma avatott szakért?it - és dics?ítsük Istent nagy tetteiért!..." A konferenciára meghívó levél az alábbiakban olvasható:
Főtisztelendő Atyák, Tisztelt Elöljárók, Közösségvezetők, Kedves Testvérek!

Tisztelettel és szeretettel hívjuk Önöket egy felekezetközi konferenciára, amely Budapesten kerül megrendezésre nov.9-11-ig, "KÉSZÍTSÉTEK AZ ÚR ÚTJÁT!" címmel. Itt lesz Benjamin Berger, a Jeruzsálem Óvárosában működő "Olajfa" messiási zsidó közösség vezetője  és Msgr. Dr. Peter Hocken katolikus teológus, pap, a különböző keresztény felekezetek, megújulási áramlatok és a messiási zsidó mozgalmak kutatója, ismerője.
 
A téma rövid ismertetése:
 
A keresztények és zsidók viszonyát szinte a kezdetektől a harc, a félreértések és az ellenségeskedés jellemezte. Pedig Jézus a kereszthalála által "a közöttük levő válaszfalat lebontotta"(Ef 2,14), hogy a választott nép tagjai és a pogány nemzetekből lett hívők Őbenne eggyé legyenek. Milyen okok miatt nem teljesült még be Isten nagy üdvözítő terve? "Vajon Isten elvetette népét? Szó sincs róla." - írja Szent Pál (Róm 11,1). Az idők végén Isten szívének szándéka diadalra fog jutni! Ennek reményét hordozza a mára egyre növekvő messiási zsidó mozgalom. Hogyan vezet egységre, kiengesztelődésre bennünket a Szentlélek? Hogyan gyógyítja a történelmi szakadások sebeit? Hallgassuk együtt a Isten Szavát és a téma avatott szakértőit - és dicsőítsük Istent nagy tetteiért!


Időpont: 2012. november 9-11-ig (péntek-vasárnap), minden este 18 órai kezdettel, ill. külön fórum papoknak, szerzeteseknek, közösségvezetőknek, teológusoknak november 10. (szombat) 15 órakor (Részletek a csatolásban!)

Helyszín: ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium
               1146 Budapest, Cházár András u. 10.
Elérhető: A 7-es és 173-as buszokról a Keleti Pályaudvar utáni 2. megállónál, a Cházár András utcánál kell leszállni, vagyis a Rózsafűzér Királynője (egykori Domonkos) templomnál. Az E jelzésű buszok nem állnak meg ott!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A szervezők nevében:

Sári Gabriella szociális testvér és Mikesy Imréné, Júlia (Új Jeruzsálem Katolikus Közösség)