Zagyvaságok fesztiválja

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. augusztus 27. hétfő

A X. kerületbe kell elzarándokolniuk azoknak, akik el szeretnének merülni a húsmentes étkezés szépségeiben. Bónuszként kapnak egy kis ezotériával leöntött tudományos maszlagot, és ha nem figyelnek, beszippantja őket a mágneses testelemző. Megnéztük a vegafesztivált (a Dívány életmód honlap beszámolója):

A szentély Kőbánya szívében található, ide rajzanak ki minden évben a vegetáriánus életmódra fogékony népek, hogy megnézzék, mire tudnak egy csomó pénzt kiadni, meghallgassák, hogy mik a legújabb trendek a táplálkozásban, és megméressék az energia, aura és egyéb szintjeiket, majd jó pénzért kigyógyíttassák magukat.

A Kőrösi Csoma Művelődési ház bejáratánál hoszteszek várnak szombaton délelőtt, és nem titkolt örömmel nyomnak a kezünkbe jó pár reklámújságot, színestől a rosszul fénymásoltig. Egy pillanat alatt kiderült, hogy Jézus állatszeretetét és vegetáriánus táplálkozását gonosz lelkek mindeddig titokban tartották, de az is, hogy a kvantumorvostudomány segítségével pillanatok alatt kiderülhet, mi bajunk van.

A kétnapos, és immár XVI. alkalommal megrendezett Vegetáriánus Fesztivál nem sokban különbözik a műkörmös vagy kutyakiállítástól, csak itt színes 3D zselé és Swarovski kristályos póráz helyett Zepter edényt, biocsírát, ezokönyvet és biokozmetikumot akarnak ránk sózni.

A hatalmas művelődési ház emeletén zajlottak az előadások, a földszinten testünket és lelkünket lehetett gyógyíttatni. Volt persze baba-mama jóga, grafológiai elemzés, integrál tanácsadás, Tarot-jóslás, szinasztria elemző, reikarnációs terapeuta (hátha eltévedtünk, valamelyik reikarnációnk során), de reflexológus és asztrológus is ült ott az ügyfelekre várva.

A helyszínek közt kisebb-nagyobb asztalok sorakoztak, ahol tényleg mindent meg lehetett kapni. Míg a bal sarokban a makrobiotika hívei beszéltek rá a gabonákra, a túlvégen a Paleolit-táplálkozást dicsőítő árus mondta el, hogy minden rémség a gabonák miatt van. Átellenben megtudtuk, hogyha nem főzzük meg a gabonákat, akkor jók azok, és persze a negyedik sarokból jött a hír, hogy a fűszerezésen múlik minden, mindegy, hogy milyen az a gabona.

Miután így összezavarodtam, kénytelen voltam bemenni a Tarot-elemzőhöz, hogy megtudjam, van-e még jövőm, vagy már totál elszúrtam az életem. Sajnos se királyfit, sem palotát nem ígért, viszont látványosan hümmögött meg mormogott, meg kopogtatta a lapokat. Sajna nem világosodtam meg, hogy merre tovább, bár kiderült, hogy vigyázzak a jövő héten a közlekedésben, és a fönökömmel jó lesz végre a viszonyom – persze, mert szabadságon leszek –, de egy közvetlen családtag nehéz perceket fog okozni, és inkább hozzak kompromisszumot, mint dühöngjek.

A Tarot után egy gerincgyógyász akart elkapni, de nem engedtem neki, pedig az akciós energetizáló párnát is felajánlották, ami csak most 2500 Ft-ért lehetett volna az enyém.Többen viszont lelkesen hagyták magukat csavargatni, és nyomkodni, a helyes kiskosztüm elcsúszott, a zakó lekerült, és ha kiderült, hogy a baj már három éve tart, a Mester csak annyit mondott: " Na jó, ezt pikk-pakk helyrerántjuk, nem lesz itt baj" – és lőn, a páciensek délcegen szálltak le a kezelőasztalról.

A húsmentes étkezés "multijánál"  a Vegafoodnál ebédelni lehetett, a Napfényes Cukrászatban a vegánok (semmilyen állati fehérjét nem fogyasztók) örülhettek a drága, de egészséges fagyinak, ott volt a Piszke pékség, ami nemcsak húsmentes, de bio termékeket is gyárt, de meg lehetett hallgatni Lénárd Gitta előadását arról, miért is jó azt, ha az ember csak nyerset eszik, és be lehetett szerezni krékereket és nyers sütiket a Sületlenségektől, amelyek egész jók voltak – már ha valaki bírja az elszállt dolgokat. Azért a legnagyobb sor mégiscsak a művház saját büféjénél volt, ahol a kávé kávébabból készült, és a szendvics fehérzsömléből és kolbászból.

(ermiz, dívány honlap)