Háborús terror - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. május 24. szerda

A légi felvételek szerint az orosz támadás földdel tette egyenlővé Bahmutot,. Herszonból kivonultak, de továbbra is lövik a civil infrastruktúrát... hírek + ima:

- Hátborzongató drónfelvételt készített a The New York Times a porig rombolt Bahmut városáról. Bahmut kilenc hónapig tartó ostroma gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé a négyszáz éves várost, amit a felvételek is jól mutatnak. A képsorokon az egykor békés város helyén mára csak teljesen kiégett épületek, lerombolt iskolák és megrongált parkok láthatóak.

- Kedden újabb orosz tüzérségi támadások érték a herszoni területet – számolt be a helyi közigazgatás vezetője, Olekszandr Produkin. Állítása szerint a régiót 64 tüzérségi csapás érte, és összesen 271 tüzérségi lövedék csapódott be. Ezen belül 11 csapást (és 47 lövedéket) Herszon városára lőttek ki. Több lakónegyedet, valamint infrastrukturális létesítményt is bombáztak az oroszok. A csapásokban két ember meghalt, három ember megsérült, 91 embert pedig evakuálniuk kellett bizonyos területekről. Herszon városából és a régió nagy részéről tavaly ősszel kivonultak az orosz csapatok, azóta folyamatosan újabb és újabb csapások érik a területen élő civileket.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy állítsd le a háborús pusztítást! Szabadíts meg minket a megszállóktól, háborús uszítóktól, a gátlástalan és lelkiismeretlen vezetőktől! Add, hogy vége legyen a háborúnak, Ukrajna és minden nép felszabaduljon és eljöjjön a megbékélés és újjáépülés ideje, mert benned bízunk! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...