Kurzusok a szexuális nevelésről

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. május 20. szombat

"Egyre gyakrabban hallunk woke ideológiáról, LMBTQ propagandáról, szexuális érzékenyítésről, és talán még sokan azt gondolják, Magyarországon ez nem téma, pedig sajnos de." - Eberlein Éva ajánlója a kurzusairól:

"Egyre több szülőtől jönnek hívások, megkeresések, hogy 10-12-14 éves korában a keresztény családban nevelkedő, katolikus iskolába járó gyerek fura kérdéseket tesz fel, elbizonytalanodik, saját neméhez vonzódik. Ma már nem elég az LMBTQ+ propaganda ellen aláírásokkal és petíciókkal harcolni! Észrevétlenül ott van az osztályokban, mobilokban, rajzfilmekben, játszótereken, beszélgetésekben, mindenhol. A gyerekek találkoznak vele, hallanak róla, látják a plakátokat, reklámokat. Szükség van arra, hogy világosságot gyújtsunk: a szülőknek tudniuk kell, hogyan építsék fel gyermekeik ismereteit, krisztusi identitását, hogyan vértezzék fel őket ebben a sötét időszakban!
Eberlein Éva vagyok (sokan Sidó Éva néven ismertek), Aradon születtem és nőttem fel. Közel 20 évig ifjúsági evangelizációban szolgáltam teljes idejű szolgálóként, először Erdélyben, majd egész Kárpátmedencében. 10 éve élek Törökbálinton Regina Collins nővér közösségében.
Az Úr tavaly pünkösdkor új szolgálatba hívott: szülőket tanítani a gyerekek szexuális nevelésére.
Az ifjúsági szolgálat során sokszor előkerült a párkapcsolat, szerelem, szexualitás témája, és Erdélyben elindítottuk a tisztasági elköteleződést is. A kurzusok részben ebből a tapasztalatból, saját nemi-diszfóriás és szexuális bántalmazásból eredő tapasztalatból és sok-sok tanulmányból jöttek létre.
Az álmom az, hogy a szülők úgy tudják felnevelni gyerekeiket, hogy mire azok elérik a kamaszkort nem csak hogy tisztában vannak a legfontosabb fogalmakkal, hanem képesek a saját kortársaikat is segíteni, amikor identitás -vagy irányultságbeli kérdések merülnek fel. Akik Isten igazságát a párkapcsolatról, szexről nem csak élik, hanem továbbadják kortársaiknak.
Ehhez állítok össze online kurzusokat, hogy bárki a világ bármely pontjáról, akár éjszaka vagy amikor csak van rá 15-20 perce, hozzáférjen, tér és idő ne legyen akadály.
A szexuális nevelés a szülők kezében van (még). Csak mivel tabu téma, mivel eddig nem volt erre ennyire szükség, legtöbb szülő nem tudja mikor kezdje, mit mondjon, hogy csinálja.
Jelenleg 2 kurzus elérhető:
Kezdő csomag - a keresztény szexuális nevelés alapjai: konkrétan mi az, amit 10 éves korig fontos megalapozni, hogyan beszéljünk Isten csodálatos tervéről, milyen helyzeteket használhatunk ehhez, hogyan kezdeményezzünk, ha a gyerekünk nem kifejezetten kérdezősködő. Példamondatok, szituációk, amelyek segítenek ebben.
Egyedül nem megy - beszéljünk az önkielégítésről: a fejlődéssel együtt jár, hogy a gyerekek felfedezik a kezüket, lábukat, fülüket... és a nemiszervüket. Hogyan segíthetünk nekik, hogy ezt Isten akarata szerint kezeljék? Mit tanít erről Isten igéje és a katolikus egyház? Mit mondanak a kutatások? Mi van a háttérben? Hogyan beszélgessünk a kicsikkel és mivel segíthetünk a kiskamaszoknak? Ezekre a kérdésekre adok választ a kurzusban.
Jelenleg dolgozom a következő kurzuson: Kulcs a biztonsághoz - ami a szexuális bántalmazás megelőzésében segít majd. A következő kérdésekre ad választ: mi a grooming, sexting, mi számít bántalmazásnak és mi nem, hogyan ismerjük fel a vészjeleket, mit tanítsunk meg a gyerekeknek a ezekről és a vészhelyzetek kezeléséről, ill. hogyan kezeljük, ha vészjeleket tapasztalunk.
A kurzusok jellemzően 1 hónapi elérhetőek, 10-30 perc hosszúságú videókból állnak, tetszőleges időben lehet megnézni, akár többször is. Minden kurzushoz tartozik egy letölthető munkafüzet, ami a résztvevőnél marad, így később is át tudja nézni a fontosabb infókat, saját jegyzeteit.
Szeretettel várok a kurzusokon minden érdeklődőt és nagyon hálásan köszönöm, ha megosztjátok keresztény családokkal, közösségekkel!
Imáitokat, közbenjárásotokat is kérem a Szentlélek vezetéséért, oltalmáért!
A kurzusok, és a témában elérhető ingyenes podcastok itt érhetők el: www.eberlein.hu 

Eberlein Éva
+36-30-8113423