Háború, még mindig háború... hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. április 27. csütörtök

Nő a nukleáris katasztrófa veszélye, totális pusztítás a "szíriai taktika" módszerével, ukránokat ki-, oroszokat betelepítenek... hírek + ima:

- Záporoznak a bombák Zaporizzsjában, nagy a nukleáris katasztrófa esélye. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértői arról számoltak be, hogy szinte mindennap lövések hallatszanak a zaporizzsjai atomerőmű közelében. A szakértőknek egy alkalommal azt tanácsolták, hogy keressenek maguknak menedéket a „régióban folytatódó katonai tevékenység okozta potenciális veszélyek miatt” – mondta Rafael Mariano Grossi, a NAÜ főigazgatója.
A főigazgató megerősítette, hogy folytatja erőfeszítéseit és tárgyalásait mind Oroszországgal, mind Ukrajnával az erőmű védelme és a nukleáris katasztrófa elkerülése érdekében.
Az erőmű, Európa legnagyobbja, az ország energetikai infrastruktúrája elleni rendszeres orosz támadások miatt többször teljesen lekapcsolódott az ukrán áramhálózatról. Az erőműben a teljes  személyzet negyede dolgozik, ami aggodalomra ad okot a karbantartással kapcsolatban.

- Pusztító stratégiához nyúltak az oroszok - Az orosz megszállók az úgynevezett „szíriai taktikát” alkalmazzák a donyecki területen található Bahmut elfoglalására tett kísérleteikkor. Ez a stratégia magában foglalja az épületek teljes lerombolását – írta Telegramon Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes az ukrán RBC szerint.
               
- Oroszország megkezdte az oroszok és az ország kisebbségeinek nagyarányú áttelepítését Ukrajna megszállt területeire, miközben folytatja a helyi lakosság erőszakos kitelepítését – jelentette Hanna Maliar védelmiminiszter-helyettes.
Elmondása szerint ez elsősorban a megszállt luhanszki területen figyelhető meg. Oroszország szegény és távoli régióiból hozzák az embereket Ukrajna megszállt területeire, és a megszálló hatóságoktól „minden lehetséges támogatást” megkapnak, többek között lakhatást, munkát és hitelt a vállalkozások fejlesztéséhez.
A helyi ukránokat „különböző ürügyekkel” erőszakkal deportálják Oroszországba, különösen azokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy „ukránbarát álláspontokat képviselnek”.
Az ellenség ily módon az ideiglenesen megszállt ukrán területeken az ukrán államiság és a társadalom nemzeti önazonosságának megsemmisítésére törekszik – mondta a védelmiminiszter-helyettes a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

Béke fejedelme, szentséges Istenünk, békéért esdeklünk! Szabadíts meg minket a viszályt szítóktól, a hatalom és erőszak megszállottjaitól és háborús bűnösöktől és hozd el a békét a világnak! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...