Gyermekrablás orosz módra - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 29. szerda

Több, mint egy éve, hogy Oroszország újra megtámadta a független Ukrajnát, s azóta is a legkegyetlenebb eszközökkel próbálja megtörni az ukrán népet. A Herszont megszálló orosz katonák krími táborba hurcolják az ukrán gyerekeket, ahol kegyetlenül bánnak velük, illetve Oroszországba rabolják őket...

- A Mentsük meg Ukrajnát Alapítvány közreműködésével 17 ukrán gyerek térhetett haza, akiket a Herszont megszálló orosz katonák vittek el egy krími táborba – olvasható a Radio Free Europe / Radio Liberty oldalán.
A hazatérő gyerekek meséltek a tábori élményeikről, ahol hat hónapot töltöttek. Oktatták őket, minden reggel tornáztak, és különböző előadásokat, koncerteket is szerveztek nekik.
Mindemellett a felügyelő katonák az orosz himnuszt énekeltették velük, egy táborozó kislánytól a zászlóját is elvették, majd elégették, és az is előfordult, hogy megverték őket, ha azt mondták Ukrajnát támogatják. „Arról beszéltek nekünk, hogy az ukránok mind terroristák, és gyerekeket gyilkolnak” – meséli az egyik megszólaló kisfiú. A gyerekek sokszor sírva hívták fel a szüleiket, hogy mennyire félnek a táborban.
A hazatérés nem volt egyszerű. Bár a szülőknek meg volt a lehetősége, hogy bármikor elhozhassák a gyerekeiket, de akkor egy közel ötezer kilométeres, országokon és harctéren átívelő utat kellett megtenniük.
A hazautat a szülők sokszor a táborozó gyerekeik segítségével tudták csak megszervezni, ugyanis ők tanácsolták, hogy keressék fel Mentsük meg Ukrajnát Alapítvány önkénteseit, akik segíthetnek nekik hazajutni.

- Iryna Wereszczuk ukrán miniszterelnök-helyettes arra szólította fel az oroszokat, hogy ne fogadjanak örökbe olyan gyerekeket, akiket a háború alatt Ukrajnában elloptak és Oroszországba vittek – írja a Reuters.
"Határozottan ajánlom Oroszország állampolgárainak, hogy ne fogadjanak örökbe ukrán árvákat, akiket illegálisan deportáltak Ukrajna ideiglenesen megszállt területeiről – írta Wereszczuk a Telegramon.  Még egyszer emlékeztetek minden oroszt, az úgynevezett örökbefogadó szülőknek és gyámoknak előbb-utóbb ezért felelniük kell" – tette hozzá.
A megszállt területek reintegrációjával foglalkozó ukrán minisztérium jelenleg 19 514 ukrán gyermekről feltételezi, hogy illegálisan kilopták Ukrajnából.

Drága Istenünk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében - aki szintén menekültként kezdte életét -, hogy állítsd meg a háború poklát! Nyisd meg az emberek szemét és szívét, hogy felismerjék tetteik gonoszságát, tedd érzékennyé őket embertársaik szenvedésére és ne engedd, hogy tovább folyjon az esztelen pusztítás, gyilkolás! Kérünk, hozd el a békét, a bűnbánatot és megújulást mindannyiunk szívébe és életébe! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...