Felmentette a bíróság a brit prédikátort...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 11. szombat

Felmentette a bíróság David McConnell brit keresztény utcai prédikátort, akit tavaly amiatt ítélt el a Leedsi Magisztrátusi Bíróság, mert a biológiai nemének megfelelően mert megszólítani egy "tansznemű nőt" (biológiailag férfit), a 19 éves Farrah Munirt.

Ezt a bíróság zaklatásnak minősítette, ami miatt 80 óra közmunkát szabtak ki rá. A határozat ellen azonban McConnell fellebbezést nyújtott be, aminek a bíróság helyt adott – írja az IBC.
Hawks bíró az eljárás során azt mondta, hogy bár a bíróság is úgy ítélte meg, hogy McConnell 2021. június 8-án egy prédikáció során elhangzott szavai sértőek voltak, és Munirt valóban zaklatás érte, azt már nem lehet a prédikátorra bizonyítani, hogy szánt szándékkal követett el „zaklatást”.
„Véleményem szerint nem tévedtem, és helyesen határoztam (Munir) nemét. (…) Egyszerűen az volt a szándékom, hogy hűséges maradjak a meggyőződésemhez, Istenhez és a lelkiismeretemhez” – mondta McConnell, majd hozzátette, hogy ő „nem transzfób, hanem csak kifejezte azt, amiben hisz."
„Tudtam, hogy az előttem álló személy biológiailag egy férfi, és éppen ezért hű maradtam Istenhez és a hitemhez." És mondta azt Munirnak, hogy ő „egy nőnek öltözött férfi” – nem pedig nő.
Nem ez volt azonban McConnell első hasonló ügye. Ahogy arról korábban írtunk, 2019-ben a melegek jogaival és az abortusszal kapcsolatos nézetei miatt vette őrizetbe és tartotta fogva hat órán keresztül jogtalanul a rendőrség, később viszont pert nyert a hatóságok ellen, és a liverpooli bíróság emberi jogainak megsértése miatt kártérítést ítélt meg neki.
(IBC / Hetek)