Életvédő műsor indul a katolikus televízióban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. május 28. szombat

Szombaton este elindul az EWTN csatornán Keresztes Ilona műsora, a Heti Pro Life. A műsorfolyam a gyermeknap hétvégéjén indul el egy akciónappal, aminek esti programja a következő:

19:00-tól élőben közvetíti a csatorna a Sziklatemplomból a meg nem született gyermekekért tartott imaórát,
20:00-tól kerekasztal-beszélgetés lesz a Váratlan élet című film kapcsán,
21:00-tól pedig levetítésre kerül a film magyar szinkronos változata.
Keresztes Ilona műsora szombat esténként 21:00-kor jelentkezik majd, és minden héten 50 percben foglalkozik az emberi életet érintő kérdésekkel a fogantatástól a természetes halálig.
A stúdió vendégei lesznek a téma szakértői, a civil szféra képviselői és az életvédelem nemzetközi arcai. Keresztes Ilona és munkatársai személyes élettörténeteket is bemutatnak majd, amelyek elgondolkodtatóak, reményt és erőt adhatnak. A műsor folyamatosan követni fogja az élet védelmével kapcsolatos történéseket a közéletben és a tudomány területén. Emellett pedig összegyűjti és bemutatja azokat a kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek megoldást és segítséget tudnak nyújtani az élettel kapcsolatos krízisek idején.
A Heti Pro Life nemcsak egy televízió műsor, hanem egy misszió, amely közösséget szeretne építeni az élet védelmében. A műsor megálmodóinak célja az életvédelem ügye mellé állítani minél több közösséget, előmozdítani az ügy melletti aktivitásukat, és emellett számítanak a folyamatos háttérimájukra is.
A műsor felelős szerkesztője: Keresztes Ilona, az EWTN főmunkatársa, az Együtt az Életért Egyesület alelnöke, a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség alapítója, nemzetközi referense pedig Pontifex Sára, a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség önkéntese.