Világsztárok indítottak online kampányt a menekültek megsegítésére

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. április 09. szombat

A film, a zene, a tévé és a sport világának hírességei csatlakoztak pénteken egy nagyszabású online kampányhoz, amelynek célja a kiállás Ukrajna mellett és a menekültek megsegítése – számolt be az MTI.

A Global Citizen nemzetközi jótékonysági civil szervezetnek a közösségi médiában indított kezdeményezéséhez olyan sztárok adták a nevüket, mint Bruce Springsteen, Hugh Jackman, Elton John, Jon Bon Jovi, Billie Eilish vagy a Jonas Brothers.
A menekülteknek Ukrajnában és másutt a világon szükségük van a segítségünkre – mondta támogató videójában Bruce Springsteen amerikai énekes, gitáros. Barbra Streisand színésznő és énekesnő a Twitteren közölte, hogy támogatja a kampányt, és reméli, követői is így tesznek.
Céline Dion egy, az Instagramra feltöltött videóban szólította fel a világ vezetőit, hogy segítsenek mindazokon, akik otthonuk elhagyására kényszerülnek.

(Egy példa a helyzet súlyosságára: A lengyel oktatásügyi miniszter közölte: jelenleg 120 ezer ukrajnai gyerek tanul elemi osztályokban Lengyelországban, további 25 ezer jár óvodába, és vannak, akik középiskolában folytatták a tanulmányaikat.)

(index.hu)