Az Egyházak Világtanácsa elítélte az Ukrajna elleni háborút - hír + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. április 02. szombat


Az Egyházak Világtanácsa (EVT) tagegyházainak képviselői közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben elítélték az Orosz Föderáció Ukrajna elleni háborúját, elismerték Ukrajna jogát a védekezésre, szorgalmazták a tűzszünetet, a béketárgyalásokat és a vétkesek felelősségre vonását.

A nyilatkozatot, amelyet a Magyarországi Református Egyház pénteken juttatott el az MTI-hez, az EVT tagegyházainak csütörtöki tanácskozásán fogadták el. A svájci Bosseyben tartott megbeszélésen az Ukrajnával szomszédos, illetve a konfliktussal közvetlenül érintett európai országok egyházi vezetői vettek részt, mások mellett Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Oroszország és Ukrajna képviselői elfogadták a meghívást a találkozóra, de végül nem vettek részt azon. (index.hu)

Köszönöm Uram, hogy a Te embereid hozzád kiáltanak a békéért és a vérontás befejezéséért. Kérünk, nyisd meg a döntéshozók szívét, hogy meglássák a háború emberellenes borzalmait és legyen erejük beismerni hibáikat és a béke mellett dönteni! Köszönöm Uram, hogy meghallgatod imáinkat! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...