Több hete ostrom alatt áll Mariupol - hír + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. március 29. kedd


A donyecki régióban található Mariupol már több hete a megszállók ostroma alatt áll. A várost minden oldalról körülvették és folyamatos tűz alatt tartják. A civil lakosság már több hete pincékben rejtőzködik, vannak, akik az utcán halnak meg.

A bombázások miatt a lakóépületek kilencven százaléka rongálódott meg, negyven százalékuk helyreállíthatatlan. A helyzet ellenére az ukrán katonák nem voltak hajlandók elhagyni a megszállt területet. Az ukrán védők most is az ostromlott városban tartózkodnak.

A háború megkezdése óta körülbelül 140 ezer ember hagyhatta el Mariupolt, és további csaknem 160 ezren még várnak az evakuálásra – írja a TSN ukrán hírportál.

Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere kijelentette: az orosz hadsereg nem azért jött, hogy Mariupolt felszabadítsa, hanem azért, hogy lakóival együtt eltörölje a föld színéről.

Mennyei Atyánk, kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy állítsd le ezt a szörnyű rombolást és vérontást! Hatalmas erőddel parancsolj békét a nemzeteknek, távolítsd el a háborús bűnösöket és haszonlesőket és hozd el a kiengesztelődés és újjáépülés idejét! Köszönöm Uram, hogy meghallgatod imáinkat! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...