Ferenc pápa ismét arról beszélt, hogy Magyarországra látogathat

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. október 23. szombat

Görögországba és Ciprusra utazik Ferenc pápa december első hetében – nyilatkozta a Szentatya az argentin Télam hírügynökségnek adott és október 22-én megjelent interjújában, amelyben arra is utalt, elképzelhető, hogy Magyarországra is hamarosan ellátogat.

Erről először szeptemberben beszélt a Szentatya, a Magyar Kurír kérdésére válaszolva.

Hivatalos bejelentések szerint 2022-re afrikai és óceániai utat tervez a katolikus egyházfő, illetve egy még 2020-ra előjegyzett kelet-timori és pápua új-guineai látogatást akar pótolni.

Az argentin hírügynökségnek adott interjúban Ferenc pápa utalt rá, hogy 2022-ben egy kongói és egy magyarországi látogatás lehetőségét is vizsgálják.

A Szentatya szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából járt Budapesten, ahol a Hősök terén több százezer hívővel ünnepelt szentmisét.

Ferenc pápa egy esetleges újabb magyarországi látogatásáról először a Magyar Kurír kérdésére válaszolva beszélt szeptember 15-én, a Pozsonyból Róma felé tartó repülőgép fedélzetén tartott sajtótájékoztatóján. A Szentatya akkor ezt mondta: „Megígértem az elnökötöknek – ez már a harmadik alkalom, hogy találkozom vele –, hogy megvizsgáljuk, jövőre vagy az azt követő évben el tudnék-e jönni.”

Forrás: Télam

Magyar Kurír
(ki)