Nemzeti Hitvallás a középületekben

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. augusztus 05. csütörtök

Tíz év után új dokumentum kap helyet a magyarországi középületekben, elköszönnek a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok, és a helyükre a Nemzeti Hitvallás kerül – derül ki abból a kormányhatározatból, amely szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Kormány az Alaptörvény 10 éve történt elfogadásának tiszteletére és az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának jelentőségére figyelemmel egyetért azzal, hogy a 2010. évben kihelyezett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok helyére a középületekben a Nemzeti Hitvallás kerüljön elhelyezésre – fogalmaz a jogszabály.
A határozat mától, augusztus 5-től hatályos. A magyarországi közintézmények vezetőinek kell gondoskodniuk előbb a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok levételéről, majd a Nemzeti Hitvallás kihelyezéséről, aminek az eddigiekhez hasonlóan, jól látható helyen kell lennie.
Emellett külön kitérnek arra is, hogy a színes formátumban, nyomdai kivitelezésű Nemzeti Hitvallást 500 milliméter széles és 700 milliméter magas, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni, ehhez pedig megadják az elérhetőségeket is.
(index.hu)