Önmagunk Szűzanyának szentelése - lelki nap Vácott

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 01. csütörtök

Önmagunk ünnepélyes odaszentelése, illetve odaszentelésünk megújítása 2012. március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony napját megelőző vasárnapon a Váci Piarista Szent Anna templomban lesz 14.30-kor. E szentelésre Boldog  II. János Pál  pápa, a lengyelek által Magyarországnak ajándékozott és a Mátraverebély-Szentkúton őrzött, onnan Vácra hozott vérereklyéjének a jelenlétében kerül sor.

Mit jelent a szentelés fogalma?

Önmagunk Szűzanyának szentelése nem szentség, nem szerzetesi fogadalom, hanem egyéb szentelmény, tartalmában a szerzetesi fogadalomhoz áll közel. Egy elköteleződésről van szó. A szegénység, engedelmesség és a tisztaság fogadalma nélkül elkötelezi magát az ember Isten szolgálatára Márián keresztül.

Önmagunk Máriának szentelése a keresztségi ígéret megújítását, annak aktualizálását jelenti. Minél inkább törekszik valaki a keresztségi ígéretei szellemében élni, annál inkább rádöbben arra, hogy ez milyen nehéz. Önmagunk Máriának szentelésével új lendületet nyer ez a törekvésünk.

Miért szenteljük magunkat Máriának?

Mert ez Isten akarata. Jézus a kereszten Máriát édesanyánkul adta. Azt akarta, hogy mi az Ő gyermekei legyünk. Mária ettől kezdve úgy szeret minket, ahogyan Jézust szerette. Bennünk is kiformálja Jézust. Minket is az Ő képére alakít, ha Neki szenteljük magunkat.

Szent István királyunk ezt megtette személyesen éveken át megismételve ezt a felajánlást, odaszentelést. A Szűzanyának szentelte Magyarországot is. Az utóbbi századok Mária-jelenéseiben a Szent Szűz kifejezetten kéri, hogy személyesen is szenteljük magunkat az Ő Szeplőtelen Szívének – ahogyan Szent István királyunk tette  ̶, hogy alkalmas eszközei lehessünk Isten országa terjedésének.

Hogyan készüljünk fel önmagunk Máriának való odaszentelésére?

Szerezzük be a "Neked szenteljük magunkat, Szeretet Királynője" c. könyvet. Végezzük el otthon ezt a 33 napos lelkigyakorlatot!

Ezt az alapkönyvet segítik a következő kiadványok:

·Az ugyanilyen című CD/DVD, amely a lelkigyakorlatokhoz szóló katekéziseket, és egy előkészítő lelki nap anyagát tartalmazza.

·A Madonna jelenései Schioban c. füzet

·Kilenced Máriához, a Szeretet Királynőjéhez

·Hamarosan megjelennek a Szűzanyának 1985 és 2004 között Schioban adott üzenetei magyarul.

 (Bocsa József)