Aszály - imádkozzunk...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2020. április 17. péntek

"A Duna vízszintje a Hydroinfo mérései szerint Budapestnél március 16-án még 347 cm volt, április 8-ra pedig 135 cm-re apadt, ami több mint 2 méteres vízszintcsökkenést jelent" - írja az Időkép. A vízszintcsökkenés még az űrből is látható volt.  "A Tisza több mérőállomásán is csökkenést figyeltek meg, néhány helyen 2-3 métert, helyenként 5-6 métert csökkent a folyó vízszintje az egy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest" Imádkozzunk:

Mennyei Atyánk!
Látod, milyen nagy bajba került országunk és az egész Kárpát-medence, de Földünk és bolygónk is. A mi bűneink következménye ez, elismerjük. Ezért bűnbánó szívvel járulunk Eléd, irgalmadért és áldásodért könyörögve.
Kérünk Téged Szent Fiad, Jézus Krisztus nevében, hogy óvj meg minket a természeti csapásoktól, a viharoktól, az árvíztől és aszálytól!
Kérünk, leheld ki ránk Szentlelkedet, hogy Veled és egymással kiengesztelődve, tetszésed szerint való életet élhessünk, a Te dicsőségedre és az emberek javára!
Hadd orvosoljuk életünkkel azt, amit elődeink és mi elrontottunk. Ihlető kegyelmeddel és megtartó erőddel jöjj segítségünkre, és óvó kezed vigyázzon ránk mindenkor! Benned bízunk Istenünk, mert te mindenható vagy, és szeretsz minket.
Köszönjük segítségedet! Ámen.
Mindenkor segítő Szűzanya, könyörögj érettünk! Magyar szentek, könyörögjetek érettünk! Isten angyalai és szentjei, könyörögjetek érettünk! Ámen.

*
Mennyei Atyánk! Te látod, milyen nehéz helyzetbe kerültünk. Felbolydult az egész természet, az időjárási viszontagságok veszélybe sodorhatják a növényeket, állatokat, embereket, az idei termést és mindannyiunk megélhetését. Kérünk Téged most Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közben-járásával, hogy Szentlelked hatalmas erejével járd át a teremtett világot!
Csillapítsd le a természet háborgását és óvd meg teremtményeidet és gyermekeidet minden bajtól! Óvd meg az úton levőket is, ments meg minket a balesetektől, műszaki problémáktól és minden bajtól!
Végül pedig hiúsítsd meg a rossz szándékú emberek terveit, akik visszaélve a nehéz helyzettel, kihasználják, meglopják, fenyegetik embertársaikat.
Köszönöm Istenem, hogy szeretsz minket és meghallgatod imáinkat! Ámen.

(A Szeretet földje imafüzet 10. oldaláról)