Akinek hatalma van

Kategória: Hegyi beszéd Megjelent: 2015. november 07. szombat

„Történt pedig, hogy amikor Jézus befejezte ezeket a szavakat, a néptömegek le voltak nyűgözve a tanításától, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az ő írástudóik.”(Mt 7, 28-29) Jézus nem okoskodik, hanem kijelenti az Igazságot (Valóságot). Szavaiban és tetteiben Isten hatalma és ereje jelenik meg – a szó és a tett egysége.

 

Köszönjük Uram, hogy a Te tanításod valóban Lélek és Élet! Köszönjük, hogy Te Isten erejét és bölcsességét adtad át nekünk! Te Isten Fia vagy – kérünk, tölts el minket Szentlelkeddel és segíts, hogy tanítványaidként élve követ-hessünk Téged egész életünkben, a szó és a tett egységében! Köszönjük, hogy megsegítesz minket! Ámen.

Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

ui.: Erről az utolsó idézetről sokat akartam írni - de aztán kifutottam az oldalszámból. A Hegyi beszéd könyvet ugyanis 144 oldalasra terveztem - terjedelmi és anyagi korlátok, stb. -, és és az előző elmélkedésnél eljutottam idáig. Így aztán a hallgatóság reakciójáról és Jézus Krisztus hatalmáról most ennyi jutott a könyvbe...