A német kancellár szerint a házasság férfi és nő együttélése

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. július 18. szombat

Angela Merkel német kancellár a házasságot egy férfi és egy nő együttélésének tekinti. Merkelt a YouTube-on közkedvelt videóblogger, LeFloid (eredeti nevén Florian Mundt) kérdezte – tájékoztat a KNA német katolikus hírügynökség és német nyelvű vezető sajtóorgánumok.

A LeFloid videóbloggernek adott interjúban Angela Merkel német kancellár többek között a házasságról, az egyneműek partnerkapcsolatáról is beszélt.

Merkel személyes véleménye szerint a házasság egy férfi és egy nő együttélését jelenti. A kancellár fontosnak tartja a bejegyzett élettársi kapcsolatok tiszteletben tartását, és kifejti: az adórendszerben sem megengedhető a diszkrimináció. Támogatja, hogy az egynemű párok élettársi viszonyban éljenek egymással.

Merkel elfogadja, hogy ennek megítélésében különböznek a vélemények, még a pártján és a kormányán belül is.

A Merkel-kormányzat májusban a melegházasságról szóló írországi népszavazás kapcsán azt közölte: a német kormánynak nem célja az egyneműek házasságának bevezetése.

A német kancellár a rasszizmus kérdéséről, az amerikai lehallgatásokról, a transzatlanti szabadkereskedelmi tárgyalásokról és német oktatási témákról is kifejtette a véleményét az interjúban.

Fotó: Merkur.de

Magyar Kurír