Európai elitben az Ars Sacra Fesztivál

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. június 11. csütörtök

Az Ars Sacra Fesztivál az EFFE (Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért) nemzetközi zsűrijétől EFFE Label 2015–2016 minősítést kapott, mellyel az elismert, kiváló minőségű európai fesztiválok közé emelkedett – tájékoztatott az Ars Sacra Alapítvány.

Az EFFE 2014 nyarán meghirdetett projektje olyan új, nemzetközi fesztiválközösséget teremt, amelynek tagjai egyaránt elkötelezettek a művészetek, a művészeti értékek, valamint a helyi közösség és az európai értékek iránt. Az egyes országok nemzeti szövetségei által kinevezett szakértőkből álló zsűri értékelte a beérkezett több száz pályázatot, majd a nemzetközi zsűri elé terjesztették jóváhagyásra. A neves grémium az Ars Sacra Fesztivált is méltónak találta arra, hogy európai szinten is elismert rendezvénnyé váljék. 2015–2016-ra huszonöt magyar fesztivál kapta meg az európai fesztiválminősítést.

A minősítést nyert fesztiválokat az európai programot Magyarországon koordináló Magyar Fesztivál Szövetség május 28-án üdvözölte, és mutatta be hivatalosan.

A 2015–2016-os EFFE-minősítetteket online és nyomtatott fesztiválkalauz mutatja majd be, amely idén nyártól, illetve ősztől lesz elérhető.

Az Ars Sacra Alapítvány hálával tartozik az elmúlt évek fellépőinek, a segítőknek, a látogatóknak, akik áldásos tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az Ars Sacra Fesztivál az európai vezető fesztiválok közé kerüljön. Köszönetét fejezi ki támogatóinak, akik pénzügyi és szakmai segítségükkel lehetővé tették ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a megvalósulását és életben tartását.

Az idei, sorrendben kilencedik Ars Sacra Fesztivált szeptember 19. és 27. között rendezik meg. A fesztivál első napja szokás szerint a „nyitott templomok napja” lesz, melynek során a templomok országszerte és határainkon túl is egész nap programokkal várják látogatóikat.

A szervezők július végéig várják a résztvevők jelentkezését a fesztiválra.

Fotó: Ars Sacra Alapítvány

Magyar Kurír