A kocabagós - Földi Tibor írása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. május 22. péntek

 Nem vagyok rá büszke, de soha nem voltam kocabagós. Ha szívtam, akkor a legkeményebbeket szívtam cigarettából, mezítlábas munkás, gitane...stb. Igazi nikotinfüggő voltam akinek óránként rá kellett gyújtania, a végén pedig már ún. láncdohányossá váltam addig a pillanatig, amíg a Szentlélek egy szempillantás alatt el nem vette a függőségem úgy, hogy amint letettem a cigarettát nem volt a nikotinhiánytól megvonásos tünet betegségem.

Már pap voltam, amikor egy Barátom megkérdezte tőlem. "Neked miért nem Jézus a mindened?" Önvizsgálatra késztetett és szíven ütött a kérdés. Ezerrel dolgoztam az Egyházért, a Hívekért és beismertem, hogy igaza volt, mert kocakeresztény voltam. A kocabagós ímmel-ámmal füstöl, neki még nem mindene a nikotin, még nem kaparja ki a kályha hamujából a csikket, hogy egy slukkhoz jusson. Én bagósként átéltem ezt a szörnyű megalázottságot, emberi kivetkőzöttséget.
 El kellett ismernem, hogy kocapap voltam. Hiába a sok munka, ha nem, Jézus a szenvedélyem, ha nem Jézus a mindenem. Ehhez hasonlóan ilyen sumák alibi lehet a kocakeresztény hitélete akkor is, ha nevezetesen éppen megbérmált, házas vagy megkeresztelt .
 Dolgozni kezdtem az ügyön, hogy amint nikotinfüggő voltam és a szenvedélyem rabszolgája, most legyek egyre inkább minden órában, minden percben, minden pillanatban, minden LÉLEKzet vételben Jézus függő, aki már nem tud Nélküle élni ezért szenvedélyesen Vele akar élni.
 Nálam elindult és a függőség program has been downloading......Te hogy állsz Vele, vagy Te is kocahívő vagy még? A kocahívőt jellemzi a lelki erőtlenség, a Szentlélek, az Ige, a szentségek és az ima vészes vérszegény hiánya.
 Ne élj így! A Szentlélek letölthető, betölthető és ha Tőle válsz függővé, akkor leszel a legszabadabb és legboldogabb. Ne szívd a kátrányt, füstöt és a hitetlen világ egyéb mérgeit! LÉLEKezz inkább jó mélyeket a Szentlélekből....hogy végre élj és igazán élj!

(Földi Tibor facebok-bejegyzése)