Nyolc idézet Ferenc pápától a családokról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. november 23. vasárnap

Ferenc pápa beszédeiből válogatta össze ezúttal a családoknak szóló jótanácsokat a Rome Reports hírportál.

2. „Nem kell feltétlenül hívni az ENSZ-t, hogy tegyen békét az otthonunkban. Egy apró gesztus, egy simogatás elég, és jó éjt! Holnap pedig újrakezdünk mindent. ”

3. „A Biblia nem arra van, hogy a polcra tegyük, hanem hogy mindig a kezünk ügyében legyen. Olvassuk sokat, minden nap; akár egyedül, akár közösen, férj és feleség, szülők és gyermekek együtt; esetleg este, különösen vasárnaponként. Hogy a család Isten igéjének világosságával és erejével haladjon előre.”

4. „A házasság egy nagy odaadást igénylő, olykor nehéz, olykor kihívásokkal és időnként nehézségekkel, konfliktusokkal terhes utazás– de ez az élet.”

5. „Az elmúlt tíz évben a jólét kultúrája meggyőzött minket arról, hogy jobb, ha az embernek nincs gyereke. Hiszen akkor járhatod a világot, nyaralhatsz, vidéki villára is telik, nincs semmi gondod.” (Ez azonban hamis felfogás... derül ki a további szövegből... - szerk.)

6. „Amikor fiatal párokat gyóntatok, és a gyerekeikről beszélnek nekem, mindig felteszem nekik a kérdést: És van időtök rá, hogy játsszatok a gyerekekkel? Sok esetben ilyenkor az apuka megszólal: »De Atyám, alszanak még, amikor reggel elmegyek munkába, és alszanak már, amikor este hazaérek.« Ez nem élet.”

7. „Sok gyerek és fiatal rengeteg időt pazarol el sekélyes dolgokra: csetelés az interneten, játék a mobilon, sorozatok. Az új technológiák arra vannak, hogy egyszerűbbé tegyék az életet, javítsák az életminőséget. Azonban gyakran elterelik a figyelmünket a valóban fontos dolgokról.”

8. „Az egyik legszebb dolog egy család életében, amikor a gyermekeket dédelgethetik, és amikor egy nagyszülő dédelgetheti az unokáit.”

Fotó: CNA

Magyar Kurír
(tzs–vn)