Torockói házunk ablakából jó kinézni! - Böjte Csaba írása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. március 07. péntek

Sokszor hallom, hogy nem jók az Erdélyi magyarok kilátásai. Gyere el a Kis Szent Teréz gyermekotthonba, és a sok vidám, kacagó gyermekkel tölts el egy pár napot és meglátod minden mennyire egyszerűbb, tisztább, érthetőbb lesz... Ne hagyd, hogy a világ gondja, baja betemessen.

A gonosz lélek, azt szeretné, hogy a jó Isten nagy projektje, a teremtés nagy műve ne sikerüljön, hogy az ember ne legyen képes felnőni oda, hogy Teremtőjével szeretettel egy asztalhoz üljön... és ezért megtesz mindent a gonosz, azt szeretné, hogy ijedezve, kapkodva, elbizonytalanodjak, és félve elhanyagoljam a magam feladatát, feladjam az állásaimat!!

Nem szabad pánikolni!! Elég hatalmas az Isten, hogy gondviselő jóságával megvédjen bennünket!! Nézzek nyugodtan a holnapba, és töltse el a szívemet a bizalom, a teremtés nagy művét, mit Isten elkezdett, azt  be is fogja becsülettel végezni!!
Rengeteg vissza nem térő, alkotó munkára szánt idő elmegy arra, hogy mások dolgaival foglalkozunk.. Nem nekünk kisembereknek kell a világunk minden sebét bekötöznünk...Jobb ha a magunk dolgát szeretettel, alázattal végezzük, mintha e nagyvilág minden problémájához hozzászólnánk! Nyugodtak lehetünk, nem a gyengeség, a kicsinység jele, ha nem ütöm bele az orromat mindenben!!  
Merjünk arra koncentrálni, figyelni, hogy mit kér tőlünk az Isten? Végezzük a feladatainkat pontosan, szépen és a világ szebb lesz!! Csodálom azt a szentírási történetet, mikor Isten találkozik Ábrahámmal... Az imádkozó ember megkérdezi, mi lesz Szodomával, az akkori világgal? Mindenki elpusztul? Isten válasza egyértelmű, ha van 5-10 igaz ember, akkor a városok, az egész vidék megmenekül!!

Ne mások hibáját, bűneit nézzem, hanem az Isten által rám bízott feladatot végezzem nagy nagy szorgalommal, szépen, becsületesen!!

Legyek én egy igaz ember és a többit bízzam alázattal teremtő Istenemre!!

Kisebb testvéri alázattal!! Csaba testvér