Szép új világ - Meghalt a bálványuk, kártérítést kapnak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. február 12. szerda

Szimbolikus 1 euró bánatpénzt ítélt meg Michael Jackson több rajongójának egy francia bíróság a popsztár halálával okozott érzelmi kárért. Az énekes halálában vétkesnek talált Conrad Murray háziorvost, akit gondatlanságból elkövetett emberölés címén négy év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban, a popsztár rajongóinak egy 34 fős csoportja perelte be Franciaországban, kártérítést követelve azért a bánatért, amit bálványuk halála miatt éreznek.

A közép-franciaországi Orléans bírósága öt - belga, francia és svájci - felperes esetében bizonyítottnak találta, hogy mélységes szomorúságot okozott nekik Michael Jackson halála, ami a háziorvos hanyagságából következett be.

A felperesek ügyvédje szerint ez az első eset a világon, hogy elismerték az érzelmi kárt egy popsztár halálával összefüggésben.

A "szeretetkárosultként" elismert öt személy tanúvallomásokkal, sőt orvosi igazolásokkal bizonyította, hogy Michael Jackson halála letaglózta őket. Az ügyvéd szerint a vesztes felperesek fenntartják maguknak a jogot, hogy további bizonyítékok beszerzésével folytassák a pereskedést.

(index)