Iszlám szabadságharc?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2013. június 10. hétfő

Az elmúlt időszak néhány híre a sajtóból: "Táncolásért ítéltek halálra hat pakisztánit", "Családja élve temetett el egy török lányt", "Két becsületgyilkosság két nap alatt Jordániában" - és a legutolsó: "Istengyalázás miatt megöltek egy 15 éves fiút" Szíriában a felkelő szabadságharcosok. Ez az iszlám forradalom sötét oldala. Örülhetünk, hogy összeomlanak a közel-keleti diktatúrák, s közben sírhatunk, mert oda a jogbiztonság, elüldözik a keresztényeket és utat törnek magának az iszlám legszélsőségesebb irányatai. Íme, az "istengyalázás" története:


"Szíriában iszlamista fegyveresek a hit megsértése miatt meggyilkoltak egy 15 éves fiút - közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Csoportja.

A londoni székhelyű szervezet szerint a szélsőségesek szombat este hurcolták el Aleppóban a kávéárus fiút, aki összeverekedett egy másik emberrel. Amikor lefogták, kijelentette, hogy ha Mohamed próféta most leszállna az égből, nem ítélné el őt a verekedésért. A fegyveresek ezt a szóhasználatot istengyalázásnak minősítették, és megvesszőzték a fiút, majd az egyikük főbe lőtte nagy nyilvánosság előtt. A gyilkosságot a fiú szülei szeme láttára követték el. A megfigyelő csoport részvétét fejezte ki, és követelte a tettesek megbüntetését.

Aleppó Szíria második legnépesebb városa, és legfontosabb ipari központja. Több kerülete a lázadók kezén van. A kormányerők Kuszeir visszafoglalása után átfogó támadásra készülnek a térségben. A kormányhoz közel álló al-Vatan napilap szerint a hadsereg megkezdte nagy erők átcsoportosítását Aleppó tartományba, és csatát készül vívni a városban és környékén. Aleppóért egy éve folyik a harc.(MTI)"

Egy buta kamaszgyereknek egy éretlen, flelőtlen mondata miatt - nálunk naponta hangzanak el ilyenek és még ilyenebbek az iskolákban - kellett meghalnia és a "hős szabadságharcosok" Istennel takaróznak véres tettük után. A helyzet nem a megnyugvás, hanem az eszkalálódás felé tart - és az ostobaság, a gyűlölet és az erőszak nem áll meg az országhatároknál... - szerk.