Butaság, babona, new age - most egy kisgyerek halálát okozta

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2013. április 18. csütörtök

Az emberi felelőtlenségnek és butaságnak nincs határa. Egy rákos asszonytól egy táltos csalt ki lassanként majd egymillió forintot, az orvosi kúrát is abba hagyatta vele, mert ő meggyógyította. Aztán mire (a fájdalmai miatt)  visszament a szakrendelésre, kiderült, hogy duplájára nőtt a daganata. Most pedig egy másfél éves kisgyermek halt meg Agárdon, akit jómódban élő szülei halálra éheztettek, helyesebben "fénnyel etettek". Minek kell még megtörténnie ahhoz, hogy vissza térjünk a józan észhez legalább?

"Meghalt egy másfél éves gyerek a Fejér megyei Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni, hangzott el szerda este az M1 Híradójában. A Tények úgy értesült, hogy a szülők úgy gondolták: elég, ha fénnyel táplálják.

A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A kisfiú otthonszüléssel jött a világra, születését be sem akarták jelenteni, anyakönyvet is csak az önkormányzat határozott fellépése után váltottak ki.

Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A rendőrség büntetőeljárást indított a szülők ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

2008-ban egy 41 éves óbudai férfi kényszerítette fényevésre a családját, felesége meghalt, a férfi és kétéves kislányuk életben maradt. A férfi, aki ma is kényszergyógykezelés alatt áll, akkor azzal védekezett, hogy nem fényevés, hanem egy háromhetes tisztítókúra-böjt áldozata lett a felesége."

(MTI)