Őrült világ - nemváltó kezelések kisgyerekeknek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. május 06. szombat

A Duke, az Észak-Karolinai (UNC) és a Kelet-Carolinai (ECU) Egyetemeken akár kétéves kisgyerekek esetében is ajánlottak nemváltó beavatkozást, hogy kezeljék a nemi diszfóriájukat. Egy amerikai oktatásügyi szervezet (EFA) szerint az orvoslás és az aktivizmus közötti határok teljesen elmosódtak, és már az egészségügyi dolgozók is sok esetben aktivistaként viselkednek.

“Ezek az aktivisták most már orvosok és egészségügyi szolgáltatók is, akik radikális progresszív ideológiákat hirdetnek, és semmi problémájuk nincs azzal, hogy kettő, három vagy négyéves gyerekeknek adjanak nemváltó kezelést. (…) Amint egy gyermek azt gondolja, vagy úgy tesz, mintha más nemű lenne, azt rögtön meg kell erősíteni, anélkül, hogy kérdéseket tennének fel” - nyilatkozta a kezeléseket ajánló intézményekről Dr. Nancy Anderson orvos.
Anderson azt is kifogásolta, hogy ha a szülők a gyerekeikkel kapcsolatos diagnózist megkérdőjelezik, vagy másodvéleményt is kérnek, akkor transzfóbnak titulálják őket.
A Duke Egyetem klinikáján akár kétéves gyerekek esetében elvégzik a nemváltó kezeléseket, a UNC-n pedig olyan háromévesekkel is foglalkoznak, akikről azt gondolják, hogy nemi diszfóriájuk van, vagyis nem tudnak azonosulni a biológiai nemükkkel.
Az ECU nemrégiben “Pride klinikát” is nyitott, ahol bármilyen korosztályba tartozó LMBTQ-sokat ellátnak.
“A szakirodalom szerint a gyerekeknek négyéves koruk körül alakul ki a nemi identitásuk, ezért senkit nem akarunk kirekeszteni a gyermekgyógyászaton. A célunk elsősorban az, hogy  megerősítő kezelést biztosítsunk mindenkinek az LMBTQ+ teljes spektrumában” - mondta Dr. Colby Dendy, a Pride-klinika igazgatója.
A Duke egyik orvosa, Deanna Adkins egy bírósági meghallgatás során elmondta, hogy a pubertáskornál fiatalabb páciensek esetében nem alkalmaznak az intézményben “gyógyszert vagy sebészeti beavatkozást”, hanem a “társadalmi” nemváltást használják, vagyis a gyerekek a nemi identitásuknak megfelelően viselkednek, öltözködnek és élnek, más névmásokat használnak velük kapcsolatban, és ezt az identitást ismertetik el a környezetükkel is.
“A társadalmi nemváltás nagyon fontos része a nemi diszfóriás páciensek kezelésének, akármilyen korúak is legyenek, és ez az egyetlen kezelési mód a pubertáskor előtt álló gyerekek esetében” - tette hozzá Adkins.
(Fox News / Hetek)