Folyosói történetek Pio atyával

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. január 19. csütörtök

Néhány történet, ami a folyosókon történt a Pio atyával való különleges találkozás során:

Pio atya, a lányom bete... Te sokkal betegebb vagy, mint a lányod. Nem, nem vagyok beteg, nagyon jól érzem magam... Hogyan lehetsz jól, amikor annyi bűn nyomja a lelkiismereted? Legalább 32-t látok belőlük.
*
Pio atyához öltönyben és nyakkendőben jött egy pap, nem akarta, hogy felismerjék. Pio atya elment mellette. Ne szégyelld magad, hogy meglátogatsz. Legközelebb papnak öltözve gyere.
*
Egy embernek azt mondták, hogy kérhet valamit Pio atyától, ha gondol rá a mise alatt. Később a folyosón: Atyám, imádkozz a nővéremért. Pio atya: Már elmondtad nekem.
*
1961-ben egy buszon Pio atyához szervezett utazáson egy férfi azt mondja a feleségének: Csak azért megyek veled, mert nem hiszek ebben az imposztorban. Amikor Pio atya elhaladt mellette, Nos, itt a szélhámos, ember. És a kezét a fejére teszi, amikor az bocsánatot kér.
*
Pio atya egyik lelki leányának apja először térdel a folyosón. Pio atya mellette sétálva így szólt hozzá: Te vagy Adriana apja. Ugye?
*
Egy nő térdre ereszkedett, remélve, hogy megcsókolhatja Pio atya kezét, amikor elhaladt mellette. Elment, de nem állt meg és sétált tovább. Betegnek érezte magát és a szívében panaszkodott. Pio atya megfordult és egyenesen odament hozzá: Oké. Itt a kezem.
*
- A feleségem terhes. Milyen nevet adjunk neki, ha fiú lesz?
Hívd Pio-nak.
És ha lány lesz?
Hívd Pio-nak.
Fiú volt!