Az abortusz a vezető halálok

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. január 08. vasárnap

A WHO adatai szerint évente hozzávetőlegesen 73 millió terhességmegszakításra kerül sor, de a Worldometer adatai szerint tavaly 44 millió abortusz történt, így már negyedik éve ez a vezető halálok a világon. A második leggyakoribb halálok a fertőző betegségek voltak, mely 13 millió áldozatot szedett, daganatos betegségekben pedig 8 millióan haltak meg.

A dohányzás következtében 5 millióan, alkohollal összefüggő problémák miatt 2,5 millióan, AIDS-ben közel 2 millióan hunytak el. Covid-megbetegedésben 1,2 millióan, szezonális influenzában pedig félmillióan haltak meg. Egymillió ember életét követelték a közúti balesetek, és egymillióan önkezükkel vetettek véget az életüknek.
Az abortusz több áldozatot követelt, mint az összes többi halálok összesen, és 2022-ben még nőtt is a terhességmegszakítások száma az azt megelőző évhez képest: 2020-ban 42,4 millió abortuszt végeztek, 2021-ben hozzávetőlegesen 44 millió abortuszt végeztek, tavaly azonban már ez a szám meghaladta a 44 milliót.
Egy amerikai életpárti szervezet szerint a Roe vs. Wade határozat hatályon kívül helyezése és a több amerikai államban bevezetett abortusz-szigorítások miatt az Egyesült Államokban 125 ezerrel csökkent a terhességmegszakítások száma.
(Christian Post / Hetek)