Háború Ukrajnában - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. január 04. szerda

Újabb kínzókamrára bukkantak, vádat emeltek háborús bűncselekmények miatt, nukleáris fegyverek a határon - hírek + ima:

  Újabb kínzókamrára bukkantak Mikolajivban
A dél-ukrajnai Mikolajiv megye ügyészsége Facebookon közölte, hogy újabb kínzókamrát fedeztek fel a régióban, Olekszandrivka településen.
A nyomozás szerint a helyiségben illegálisan fogva tartottak és brutálisan megkínoztak olyan helyi lakosokat, akik megtagadták az együttműködést az orosz megszállókkal. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat hozzátette, hogy a fogva tartott civilekből megpróbálták kiverni a helyi ellenállási mozgalom tagjainak tartózkodási helyét.
Az illetőket műanyag zacskóval fojtogatták, nehéz tárgyakkal ütlegelték és sokkolóval kínozták.

 Ukrajna vádat emelt két orosz parancsnok civilek elleni bűncselekmények miatt
Az ukrán hatóságok első alkalommal emeltek vádat két magas rangú orosz katonai parancsnok ellen ukrán civilek megtámadásával kapcsolatos bűncselekmények miatt.
Szergej Kobilasz vezérezredes, az orosz légierő nagy hatótávolságú rendszeréért felelős parancsnoka és Igor Oszipov tábornagy, az Orosz Föderáció Fekete-tengeri Flottájának volt parancsnoka ellen emeltek vádat – írja a CNN.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bejelentette, hogy bizonyítékokat gyűjtött az orosz főparancsnokság két képviselője ellen, akik felelősek az ukrajnai polgári létesítmények elleni támadásokért.
Az SZBU közölte, hogy Kobilasz és Oszipov ellen az ukrán büntető törvénykönyv két szakasza alapján emeltek vádat: az első agresszív háború kitervelése, előkészítése, kirobbantása és lefolytatása, a második pedig Ukrajna területi integritása és sérthetetlensége elleni támadás.

 Ukrán hírszerzés: Nukleáris hordozóeszközök sorakoznak a Krímen
Földről, levegőből és tengerből indítható nukleáris robbanófejeket szállító orosz hordozók vannak a Krím félszigeten – közölte Andrij Csernyak, az ukrán hírszerzési főigazgatóság képviselője. Az Ukrinformnak nyilatkozva azt mondta: a katonai hírszerzés folyamatosan figyelemmel kíséri az orosz fegyverek mozgását, és úgy látják, hogy olyan repülőgépek, hajók, tengeralattjárók és szárazföldi rendszerek vannak a félszigeten, amelyek nukleáris támadásra képesek.
Az ukrán hírszerzési képviselő szerint Oroszország bármire képes, és nem tartja kizártnak egy esetleges nukleáris csapás lehetőségét. Ugyanakkor hozzátette, hogy reményei szerint a nemzetközi közösség megakadályozná a nukleáris katasztrófát.

Drága Istenünk, kérünk, akadályozd meg a háború kiterjedését, a halálos áldozatok növekedését és a pusztítás erősödését! Hatalmas erőddel lépj közbe, hogy az emberek belássák bűneiket és visszatérjenek a béke és kiengesztelődés útjára! Szabadíts meg minket az antikrisztusi vezetőktől és hoz el a békét Ukrajnába és az egész világra! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...