Az ukrán háborús katasztrófa mértéke - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. január 02. hétfő

Csaknem 8 millió ukrán menekült tartózkodik az unióban, kiürül az ország, amit az állandó támadások miatt hatalmas természeti kár is ér - hírek + ima:

Az ENSZ adatai szerint jelenleg 7,8 millió Ukrajnából menekült személy tartózkodik az Európai Unió tagállamaiban. A legtöbben – több mint egymillióan – Németországban kerestek menedéket. Az ukrajnai energiaválság miatt a közeljövőben újabb tízezrek érkezésére lehet számítaniuk a németeknek és más uniós országoknak – számolt be a Kárpáthír.
Az információ szerint a külföldre menekült ukrán állampolgárok millióinak döntő többsége 16 és 30 év közötti nő és gyermek. Ukrajnában zömmel a hadköteles korban lévő férfiak és a nyugdíjasok maradtak. Egy közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a fiatalok nem szándékoznak visszatérni Ukrajnába. A romló életszínvonal, a háború várható elhúzódása tovább növeli az elvándorlást.

2022. február 24. óta Oroszország több mint 1,5 milliárd hrivnyás kárt okozott Ukrajna környezetében – írja a Kárpáti Igaz Szó. A környezetvédelmi felügyelőség szakemberei 854 talajmintát és 1138 vízmintát vettek, kiszámították a természet károsodását, így a légköri levegőben, talajban és vízben okozott károk teljes összegét. A rombolás mértéke több mint 1,5 milliárd hrivnya – mondta Dmitro Zaruba, a felügyelőség helyettes vezetője.

Béke fejedelme, szentséges Istenünk, Úr Jézus Szent Szíve, békéért esdeklünk... Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...