Háború karácsony előtt - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. december 23. péntek

Létszámbővítés az orosz hadseregben, a Wagner-csoport már a női rabok között is toboroz, Putyin pedig igyekszik felmenteni magát a felelősség alól - hírek + ima:

30 százalékos létszámbővítést terveznek az orosz hadseregben
December 21-én mutatták be Vlagyimir Putyinnak azt a tervezetet, amely szerint 30 százalékkal, másfél millió főre bővítenék az orosz hadsereget – írja a brit védelmi minisztérium péntek reggeli jelentésében. Az azonban nem világos, hogy ezt a célt mikorra érnék el.

A Wagner-csoport már női rabokat is a frontra küldene harcolni
Jevgenyij Prigozsin, a hírhedt orosz zsoldososztag, a Wagner-csoport alapítója támogatja, hogy elítélt orosz nőket küldjenek az Ukrajna elleni háborúba. Jacseszlav Vegner, az orosz parlament szverdlovszki területről származó képviselője fordult az ötlettel a Wagner alapítójához – írja az Ukrainska Pravda.
Jacseszlav Vegner azt nyilatkozta, hogy megkereste őt néhány nő, akik a szverdlovszki területhez tartozó Nyizsnyij Tagil város 6. számú börtönében töltik büntetésüket. V egner állítása szerint ezek a nők „készen állnak arra, hogy kommunikációs tisztként, orvosként, ápolónőként” a „különleges katonai művelet” területére menjenek, hogy támogassák az alakulatokat.
A zsoldosok vezetője üdvözölte a megkeresést, szerinte nemcsak ápolóként és kommunikációs tisztként, hanem mint fegyvereseket is be lehetne vetni a börtönviselt nőket. „Mindenki tudja, hogy ez egy széles körben alkalmazott gyakorlat. Ebben az irányban dolgozunk. Van ugyan ez ügyben még ellenállás, de azt hiszem, le fogjuk győzni” – mondta Prigozsin.

Putyin megpróbálja felmenteni magát a felelősség alól
Vlagyimir Putyin orosz elnök nem áll készen a béketárgyalásokra, a Kreml továbbra is illegitim államnak tekinti Ukrajnát.
Amint az Institute for the Study of War péntek reggeli jelentésében megjegyzi, Putyin megkettőzi erőfeszítéseit, hogy kikerülje az elhúzódó háború miatti felelősséget.
Az orosz elnök többször is kijelentette, hogy Oroszország a háború mielőbbi befejezését kívánja, ugyanakkor megjegyezte, hogy  nem fogja növelni a különleges katonai művelet ütemét, mivel az indokolatlan veszteségekkel járna.
Elemzők szerint mindkét kijelentés része a Kreml azon törekvésének, hogy igazolja Putyin költséges katonai akcióit a Kreml irreális céljainak elérése érdekében egyre több áldozatot hozó orosz lakosság előtt.
Elemzők azt is megjegyzik, hogy az orosz hadsereg nem aratott jelentős győzelmet Ukrajnában Liszicsanszk július 3-i elfoglalása óta.

Drága Istenünk! Kérünk, elevenítsd meg az emberek lelkiismeretét, hogy ellen tudjanak állni a rossznak! Add, hogy felismerjék a hazugságot és ne engedjenek neki! Kérünk segíts, hogy vége legyen minden háborúnak, viszálynak, gyűlöletnek és haragnak! Hozd el a békét a szívünkbe, családunkba, egyházunkba és hazánkba, add meg a békét Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...