Háború a szomszédban - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 13. kedd


Halálra vert dolgozók, erőszakkal deportált és megölt civilek, - és egy író Putyinról - cikkek + ima:

- Halálra verték a Zaporizzsjai Atomerőmű két dolgozóját
Az ukrajnai Zaporizzsjai Atomerőművet ellenőrző orosz erők megölték a létesítmény két alkalmazottját, több tucatnyi másikat pedig őrizetbe vettek és bántalmaztak – közölte az ukrán atomenergetikai ügynökség vezetője. „A személyzet zaklatásának rendszere fokozatosan kialakult az orosz hatalomátvételt követően” – mondta Petro Kotin a Moscow Times szerint. „Két embert halálra vertek. Nem tudjuk, hol van most körülbelül tíz ember, őket az oroszok elvitték, és azóta sincs információnk a hollétükről” – mondta Kotin, hozzátéve, hogy mintegy 200 embert vettek az orosz eddig őrizetbe.

- Moszkva lépett, erőszakkal deportálja az ukránokat az amerikaiak szerint
Az amerikai hírszerzés szerint mintegy egymillió ukrán állampolgárt vallattak ki, tartottak fogva és deportáltak erőszakkal Oroszországba. Az Egyesült Államok és Albánia által összehívott ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén megállapították, hogy egy sor szűrőn estek át az ukrán menekülők, mielőtt Oroszországba erőszakkal áttelepítettek volna őket. A bánásmód a kihallgatásoktól, adatgyűjtéstől és vetkőztetéstől kezdve egészen odáig terjedhetett, hogy félrehúzzák őket, megkínozzák, majd egy oroszországi fogolytáborba küldik őket, és soha többé nem látják őket családjuk körében – írja a Sky News. Az Egyesült Államok szerint a „borzalmak sorozatát” az orosz elnökség tisztviselői felügyelik. Moszkva azonban azonnal „fantáziálásnak” minősítette az állításokat, és egy nyugati dezinformációs kampány legújabb lépésének nevezte őket.
Linda Thomas-Greenfield amerikai nagykövet szerint a különböző forrásokból, köztük az orosz kormánytól származó becslések szerint az orosz hatóságok 900 ezer és 1,6 millió közötti ukrán embert hallgattak ki, tartottak fogva és toloncoltak ki erőszakkal.

- Az ENSZ Ukrajnai Emberi Jogi Monitoring Missziójának adatai szerint a háború kezdete óta több mint 5700 civilt öltek meg az oroszok, és 8300-an megsebesültek, bár a valós számok ennél jóval nagyobbak lehetnek. Matilda Bogner, az ENSZ Ukrajnai Emberi Jogi Monitoring Missziójának vezetője hozzátette: számos esetben nyert bizonyítást, hogy az oroszok megsértik a hadifoglyok jogait, embertelen körülmények között tartják őket, és sokan szenvednek fertőző betegségekben.

- Závada Pál Putyinról egy inerjúban: "...Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen vita, amelyik a legborzalmasabb történetekről és az ezzel kapcsolatos felelősségről szól, nem csupán a második világháború kataklizmájának feldolgozásához használható, hanem nagyon durván a jelenre meg a közeljövőre is reflektál. Hiszen kiderült, hogy a mi életünkben ugyanaz történik, ráadásul ugyanúgy. Putyin itt nőtt a szemünk előtt, hasonlóan Hitlerhez, és pont úgy beszéltünk róla: hogy a háború sem Putyinnak, sem Oroszországnak nem érdeke, nem is bírná Oroszország, ki van zárva, Putyin csak zsarolni akar, csak ezt akar, azt akar elérni, és hogyha elérheti, akkor megetetjük a vadállatot, és utána nyugszik. De igazából nem is tekintette a világ olyan veszélyes vadállatnak, valahogy inkább egy aljas, ravasz rókának, de hogy ennyire veszélyes is, hogy ennyire vérengző, azt nem sejtettük. Talán abban bíztunk, hogy alkatilag nem egy medve, és tessék, megmutatja, hogy ő is tud egy vérengző orosz medve lenni, úgy, mint Sztálin. Összességében elég rossz látni, hogy az Apfelbaum sorai sokkal aktuálisabbak, mint gondoltam volna..." (telex)

Mennyei Atyánk! kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy vess véget a vérontásnak, kegyetlenkedésnek, országrombolásnak! szabadíts meg minket a gonosz vezetőktől és hozd el a felszabadulás, a bűnbánat és megújulás idejét és az áldott békét életünkbe! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...