A háború hétköznapjai - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 06. kedd

Százezrek áram és gáz nélkül, katonai bázisok iskolákban, elrabolt emberek, rabság a városokban - a háború valósága, cikkek + ima:

- Több százezer ukrán maradt áram és gáz nélkül
Az ukrán Energiaügyi Minisztérium jelentése szerint több mint 600 000 ukrán maradt áram nélkül. A tárca szerint emellett 235 700 ukrán maradt gáz nélkül Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt.

- Iskolákat alakítanak ki katonai bázisnak az oroszok Melitopolban
Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere arról számolt be, hogy az orosz csapatok 5 iskolaépületet alakítottak át katonai bázissá. A városvezető elmondása szerint az oroszok által megszállt városban a többi iskolát katonák őrzik, és a bejáratokhoz fémdetektorkapukat állítottak – közölte a Kijev Independent.

- Közel ötszáz embert raboltak el a délkelet-ukrajnai területeken
Az ideiglenesen megszállt Zaporizzsjai területen embereket rabolnak el és tartanak fogva börtönökben, jelentette be Olekszandr Sztaruh, Zaporizzsja régió kormányzója. A megszállt területeken folytatódik a megszálló hatóságok terrorja. Az oroszok közel 500 embert raboltak el, több mint 200 ember sajnos még mindig börtönben van. Közben a tanárokat is megpróbálják együttműködésre kényszeríteni a megszállók, hogy elkezdjék tanítani a gyerekeket. A megszállt területeken vannak iskolák, amelyek nem működnek, a közel 400 iskolából 40 egyáltalán nem működik – közölte Olekszandr Sztaruh.
 
- Az oroszok korlátozzák a mozgási szabadságot a megszállt Herszon régióban
Az orosz erők a Herszon régióban megtiltották a helyieknek, hogy csónakokkal vagy más egyéb vízi járművekkel keljenek át a Dnyeperen. A megszállók azzal fenyegetőznek, hogy tüzet nyitnak azokra, akik megszegik a tilalmat, közölte az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara, írja az Unian hírügynökség. Emellett a vezérkar arról számolt be, hogy az ideiglenesen megszállt ukrajnai területeken folytatódik a kényszermobilizáció, a helyi kórházakból „erőszakkal” bocsátják el azokat a betegeket, akikről úgy gondolják, hogy képesek harcolni.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy hozd el a békét ebbe a sokat szenvedett világba! Add, hogy megszűnjön a háború, a foglyokat elengedjék, a menekültek hazatérhessenek, a városok felszabadulhassanak és megkezdődhessen az újjáépülés korszaka kegyelmeid által! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...