Russell Crowe alakítja Amorth atyát, a híres ördögűzőt egy készülő filmben

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. augusztus 19. péntek

A Gladiátor sztárjára osztották Gabriele Amorth atya, a híres exorcista szerepét Julius Avery új filmjében. - Az ausztrál rendező és forgatókönyvíró, Julius Avery egy természetfeletti jelenségeket bemutató thrilleren dolgozik, amely Gabriele Amorth, a római egyházmegye egykori ördögűzője emlékiratain és életrajzán alapul:

Amorth atya, aki 2016-ban halt meg, élete során mintegy százezer exorcizmust végzett. Az Aleteia nemzetközi katolikus portál munkatársa szerint Russell Crowe tökéletes választás A pápa ördögűzője (The Pope’s Exorcist) című film főszerepére, melynek forgatása szeptemberben kezdődik majd Írországban.

Amorth atya élete bőven elegendő anyagot szolgáltat egy mozifilmhez. Ha a gyerekkoráról nem is tudunk sokat, a későbbi évek történetei felfedik különleges személyiségének sok oldalát. Például 18 éves korában csatlakozott a francia ellenálláshoz, amiért később hadikeresztben (Croix de Guerre) részesült. Jogot tanult, majd belépett a Szent Pál Társaságába; 1954-ben szentelték pappá. 1986-ban lett a római egyházmegye exorcistája.

A média számos alkalommal gúnyt űzött Amorth atyából. Azt állították róla, hogy rideg és szigorú, mint egy középkori pap. Gabriele Amorth azonban sokkal több volt ennél. Nagyszerű elme volt, aki nem félt konfrontálódni a természettudományokkal; számos könyvet írt az exorcizmusról és személyes tapasztalatairól, amelyek egyszerre lenyűgözőek és ijesztőek.

Ezt az izgalmas karaktert alakítja Russell Crowe idén ősszel. A forgatás hamarosan elkezdődik Írországban. Az új-zélandi színész, aki a 2000-ben elkészült Gladiátorban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, máskor is játszott már vallásos témájú alkotásban, például Noét formálta meg Darren Aronofsky azonos című filmjében. A következő vallásos téma, Amorth atya szerepe azonban meglehetősen különbözik a Crowe pályafutása során eddig játszottaktól.

Fordította: Verestói Nárcisz

Forrás és fotó: Aleteia

Magyar Kurír