Háború, a halál kultúrájának valósága - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. augusztus 02. kedd

Kapzsiság, hatalomvágy, a másik javainak elkívánása, gyűlölet, az önzés és halál civilizációja - és ennek valósága az Ukrajna leigázásáért folyó háború. Cikkek + ima:

- Egész falvakat semmisítettek meg Herszonban
Egész falvak semmisültek meg a dél-ukrajnai Herszoni területen, ahol még mindig zajlanak a harcok – írja az Ukrinform az ukrán hadsereg közlése alapján. A helyzet kritikus a régió több száz falvában: megrongált utak, lerombolt házak és iskolák, aknák a földeken és a folyókban, lángoló erdők, sebesült és halott civilek – így jellemezték a helyzetet a riportban. Hozzátették azt is, hogy számos faluban már öt hónapja nincs áram- és/vagy vízszolgáltatás, sok helyen pedig a nyugdíjhoz, szociális támogatáshoz sem jutnak hozzá a lakosok. A falvakból ezért a lakosok többsége elmenekült. Vannak olyan közösségek, ahol legfeljebb tíz fő maradt helyben, néhány falvat pedig teljesen leromboltak – írták.

- Csaknem tízezer hektár ukrán búza semmisült meg a háború miatt
A Zaporizzsjai terület katonai vezetője, Olekszandr Sztaruk szerint a háború kezdete óta összesen 9693,63 hektár búza semmisült meg. Kiemelte: a második világháború idején égett hasonló mértékben a termés.     Július 1-je óta 1561,63 hektárnyi területen, 15 mezőgazdasági üzemben történtek rongálások és gyújtogatások, valamint 13 mezőgazdasági vállalkozásban 8132 hektáros területen Pologivban. Összesen 9693,63 hektár sérült meg. Ez elég nagy szám. Nagyjából 30-40 ezer tonna gabona – idézi az Unian ukrán hírügynökség a vezetőt.

- Terrortámadás - Olekszij Vadaturszkij ukrán gabonamágnás volt a Mikolajiv elleni kíméletlen orosz rakétatámadás egyik áldozata. A körülmények arra utalnak, hogy a halála összefügghet a megindított ukrán gabonaexporttal. Moszkva a „gabonafolyosó” megnyitása miatt tervezhette az üzletember meggyilkolását. az egyik rakéta az üzletember hálószobáját találta el. Szerinte ez „nem hagy kétséget” afelől, hogy a lövés szándékos és célzott volt...

Putyin bevetette rettegett szuperfegyverét - Andrij Kosztyin ukrán főügyész szerint 50 ukrán hadifoglyot ölt meg Olenivkában a ledobott vákuumbomba július 29-én. Az Ukrajna és több nemzetközi szakértő által végzett előzetes vizsgálat szerint a bomba állítólag a táborban robbant fel, ahol ukrán hadifoglyokat tartottak fogva.
Ez biztosan nem rakétatámadás volt – idézte Kosztyint a Kyiv Independent. A bomba jellemzően benzinnel van töltve, amit a robbanás pillanatában szétporlasztanak egy terület felett, majd abban a pillanatban egy második töltet egy nagyon intenzív, magas hőmérsékletű robbanást indít be a benzinfelhőben. Az intenzitásra jellemző, hogy a területen lévő minden oxigént magához szippant a robbanás, amely elhúzódó és tovább tart, mint egy „átlagos ”bomba felrobbanása. Az ennek nyomán keletkező hő- és lökéshullám pedig jóval nagyobb, mint egy hagyományos bombáé. Ha pedig az ellenség a közelben van, akkor az emberi tüdőből is azonnal kiszippantja az oxigént és így végez áldozatával, vagy a lökéshullám végez velük. A robbanás egy 2-300 méteres körzetben mindent és mindenkit képes elpusztítani.

Béke, béke, béke! Hozzád kiáltunk Uram, állítsd le a háborút, az esztelen rombolást és gyilkolást! Add, hogy a megszállók visszavonuljanak saját országukba, hogy minden emberre kiáradjon a bűnbánat és megújulás és a népek végre békében élhessenek! Szabadíts meg minket a gonosztól! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...