Az ukrán háború borzalmai - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 30. szombat


Kasztrált hadifogoly, blokkolt segélyszállítmányok, bezuhant gazdaság, szétvert és befalt ország - cikkek + ima:

- Egy orosz katona kasztrálhatott egy ukrán hadifoglyot
Avideofelvételen az Independent szerint az látszik, hogy egy orosz katona kasztrál egy ukrán hadifoglyot, akit állítólag később meggyilkoltak. A videón, amely először különböző orosz Telegram-csatornákon jelent meg, majd később más közösségi médiaplatformokon is megosztották, egy katona látható, amint egy megkötözött, arccal lefelé fekvő, kék és sárga tapaszokat viselő alakhoz közelít. A sebészkesztyűt viselő és késsel hadonászó orosz katona ezután levágja a fogoly nadrágjának hátsó részét, mielőtt lenyúlna, hogy megcsonkítsa a foglyot.

- ENSZ: Nem kétséges Oroszország szándéka
Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete pénteken azt mondta, hogy nem lehet többé kétséges, hogy Oroszországnak szándékában áll Ukrajna szétverése. Linda Thomas-Greenfield az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondta, hogy az Egyesült Államok egyre több jelét látja annak, hogy Oroszország megteremti az alapokat ahhoz, hogy megpróbálja annektálni az egész kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régiót, valamint a déli Herszon és Zaporizsja területeket. Hozzátette, hogy az oroszok által ellenőrzött területeken ez magában foglalná a telepítést is, azzal a céllal, hogy álnépszavazásokat vagy dekrétumokat tartsanak az Oroszországhoz való csatlakozásról – írja a Guardian.

-  Oroszország blokkolja az Ukrajnába irányuló segélyszállítást
Oroszország megakadályozza a humanitárius segélyek eljuttatását Ukrajna megszállt területeire – közölték az ENSZ képviselői egy kijevi tájékoztatón. Saviano Abreu, az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának (OCHA) munkatársa elmondta, hogy a humanitárius segélyek eljuttatása az oroszok által őrzött ukrán területekre „rendkívül nehéz”, ha nem lehetetlen –  írja az al-Dzsazíra.
                                    
- Ukrajna hazai összterméke (GDP) várhatóan 33,4 százalékkal csökken az idén az orosz agresszió következtében az ország jegybankjának pénteken ismertetett előrejelzése szerint. A központi bank azzal számol, hogy a folyó harmadik negyedévben a gazdaság teljesítménye 37,5 százalékkal esik vissza éves összevetésben, miután a második negyedévben 39,3 százalékkal, az első negyedében pedig 15,1 százalékkal csökkent a GDP. A jelentés összeállítói 31 százalékos év végi inflációval számolnak a múlt év végi 10 százalék után. A jegybank jövőre már 5,5 százalékos gazdasági növekedést vár. Az ukrán GDP tavaly 3,4 százalékkal nőtt, miután 2020-ban 4 százalékkal csökkent –számolt be az MTI.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy állítsd meg Ukrajna pusztulását és a gonoszság térhódítását! Az antikrisztusi vezetőktől ments meg minket Uram! Kérünk add, hogy eljöjjön a béke ideje Ukrajnába, Oroszországba, hazánkba és az egész világra! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...