Bűvészettel evangelizál Japánban a szalézi pap

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 30. szombat

2012 karácsonya óta bűvésztrükkökkel vonzza magához a fiatalokat a japán Muramatsu szalézi atya, hogy ilyen módon Jézushoz vezesse őket.

A digitális média erejét és lehetőségeit 2012 karácsonya óta kiaknázva a japán Muramatsu atya, alias „Don Mickey” a „Gospel Magic” nevű YouTube-csatornáján osztja meg videóit.

A szalézi pap 2022 júliusáig huszonhárom olyan rövid, átlagosan hatperces videót töltött fel a platformra, amelyekben vicces trükköket hajt végre. A legtöbb kisfilmet a rend egyes rendezvényein forgatták, némelyikben még a rendfőnök is felbukkan az átszellemült nézők között. A többi felvétel a Muramatsu atya által épített „műteremben” készült a Nakatsu közösségben.

Muramatsu atya már korábban beszélt apostoli tevékenységének értékéről. Az „evangéliumi bűvészet szolgálatában” már hosszú utat megtett, hiszen gyermekkora óta foglalkozik mind az örömhírrel, mind a bűvészkedéssel. Amint elmondta, a szalézi közösség, fiatalok és felnőttek egyaránt motiválták e téren. 

Különösen fontos tanulság ebben az apostolkodásban „Don Mickey” kitartása. Muramatsu atya soha nem adja fel, mindig új varázstrükköket tanul, hogy boldoggá tegye a Szalézi Családot és a fiatalokat, sőt még a fiatalabb japán szalézi nemzedékben is talál néhány „tanítványt”, akik sokszor tanúi voltak az „evangéliumi varázslásnak".

Muramatsu atya ugyanakkor úgy dolgozik és teljesíti küldetését, mint minden rendtársa: a nakatsui rendi központot igazgatja, ahol a közösség tagja három szalézi testvér – Arturo Tojo, Ludovico Yamada és Francesco Fukagawa testvérek – és egy szalézi pap, Carmelo Simoncelli atya. A Szent Józsefnek szentelt szalézi ház – egyike a japán tartomány két szociális művének – megnyitása, 1933 óta veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozik.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír